Skip to main content

donderdag 2 augustus-2012
Volgens de Amsterdamse geruchtenmachine is een hele meneer uit het investeringswereldje in de problemen geraakt. We hebben hem in 2011 al eens op de korrel gehad vanwege een onderzoek van de Feds naar zijn doen en laten. Wat dat precies heeft opgeleverd is in de mist gebleven en ook over de huidige problematiek ligt tot nu toe nog een flinke grauwsluier.
Normaliter opereert deze topbeheerder van andermans centen en topadviseur van gerenommeerde financiële vehikels vanuit Monaco. Maar om de opgedoken problemen stilletjes edoch adequaat te tekkelen zou hij zijn intrek hebben genomen in het Amsterdamse Okura-hotel.
Aanvankelijk ging het om een doodgewoon fonds met cliënten uit de eredivisie. Maar onder druk van de omstandigheden zou onze vriend zich de laatste tijd genoodzaakt hebben gezien om het betrokken fonds van een licht piramidaal karakter te voorzien. En verder zou een andere recentelijk in de spotlights geraakte investeerder een leuk dotje poen dat eigenlijk bestemd was voor een zonnig uitziend project in het voormalige oostblok ook bij het fonds van onze vriend hebben gestald. En dat schijnt in dit wereldje niet als grandcru te worden beschouwd. Cryptisch allemaal? Ja. Kosher? Nee. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 9 augustus-2012
Zeg, die meneer waar we 't over hadden in deel 1 schijnt behoorlijk te zweten achter zijn stropdas. Zoals we al schreven zou zijn Nederlandse hedgefonds langzaamaan de vorm hebben gekregen van dat antieke ding bij Gizeh en hij zou nu met volle overgave bezig zijn om het vehikel uit die strafbare sfeer te manouvreren. Daartoe zou hij zelfs zijn twee appartementen ensuite in Monaco in de ramsh te hebben gegooid. Inclusief de schilderijen die daar een plekje hebben gevonden, waarvan de authenticiteit trouwens niet in alle gevallen gegarandeerd kan worden. Daar gaat je reputatie die je in Rotjeknor en op Wallstreet hebt opgebouwd. Het zijn barre tijden. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 24 augustus-2012
Mei 2011. In die groeizame maand wijdden wij onder de titel “Een Goldman Sachscentje" vier artikeltjes aan een geheim rapport dat de Amerikaanse Fedsmurfen en de FIOD in elkaar zouden hebben gehangen na een diepgaand onderzoek. Het werkstuk had betrekking op de snoepreisjes naar de Big Apple die een hele bunch opperbaasjes van Nederlandse pensioenfondsen en hun bedgenoten tussen 2000 en 2003 hadden gemaakt op kosten van Goldman Sachs. En langs die redelijk goedkope weg werd menig spaarvarken uit die categorie gepromoveerd tot asset van de gemeenste geldwolf die er op de wereld rondsluipt. Waaronder de ABP, die nu bezig is om wat poen van Goldman terug te eisen, omdat de bank ons grootste pensioenfonds met een flinke hoeveelheid waardeloze vodjes papier bleek te hebben opgescheept.
Nou werden de Europese en dus ook de Nederlandse assets van Goldman Sachs tussen 2000 en 2009 mede beheerd door een landgenoot: ene Ruud Hendriks. Tegenswoordig een eenvoudige oud-hotemetoot van respectievelijk Robeco, Goldman Sachs en het ook hier via een dochter opererende hedgefonds MAN., die her en der voor een lieve grijpstuiver de adviseur uithangt bij verschillende grootgrissers. Waaronder de zo spatzuivere Citi Bank, de griezelige firma KKR en ook nog bij... de Nederlandse tak van de MAN Group. Het betere achtergrondwerk zogezeid. Maar zonder twijfel heeft ons Ruudje een cruciale rol gespeeld bij het binnenloodsen van ettelijke Nederlandse pensioenfondsen bij zijn vroegere werkgever. Misschien een goeie gozer om door de volgende commissie-De Wit eens aan zijn ivoren wachters te worden getrokken. Het is maar een advies. Stay tuned.

  • Datum: .