Uitzending gemist gisteren? Van het journaal. Over minister Kamp. Doe geen moeite. Hier kan je meteen terecht voor de inhoud. Wat denk je? Kregen we een uurtje later een mail over. Hier en daar wat cryptisch misschien, maar geen onoverkomelijk probleem voor een gemiddelde KM-lezer. Komt ie:

Toen onze actieve jetnaturist zijn carrière begon als simpel inspecteur der rijksbelastingen i.o. in een kamertje op de Blaucapelseweg in Utrecht zag onze Wijze uit het Oosten al snel in dat dit geen zoden aan de dijk zette. Dus waarom dan niet lid worden van de natuurtennisballenclub van je baas en heel natuurlijk je vrouwtje zonder vijgenblaadje uitlenen om hogerop te komen? Die baas was Paul Murk. Hoofd Grote Ondernemingen uit het klasje van de heer Zegwaard, het opperhoofd van de Rijksbelastingdienst en later privé-accountant van de Brenninkmeijertjes. Penne pasta Paultje had een accountants/consultancy BV in zijn thuisbasis Leusden op naam van zijn echtgenote, een ware SPD hoofdklassespeelster. Vele gerenommeerde personen en bedrijven behoorden tot zijn cliëntèle, zoals bijvoorbeeld Hendrik R. (aka de Koning van het Noorden), John Deuss. en....de firma Pon uit Leusden. Onder invloed van dat laatste veranderde bij onze van Murk naar Ministerszetel onderweg zijnde jetnaturist de voorliefde voor Volkwagens in getunede Audi's. Al doende kreeg vrouwtje Murk het echter benauwd en nam contact op met bevoegde instanties. Kort daarop overleed ze helaas. Wij zijn de laatste die een oorzakelijk verband willen suggereren.
Veel van Paul's inspecteurs van de afdeling Grote Ondernemingen startten in die tijd stichtingen om geurende gelden te beleggen en langs die weg zelf -al dan niet in coöperatief verband- van enige belastingdruk gevrijwaard te worden, zoals bijvoorbeeld bij de stichting Rosarium in Utrecht. Alles leek koek en ei, maar was het niet. Penne Pasta Paultje werd namelijk zonder het te bevroeden kort voor het overlijden van zijn echtgenote door zijn eigen opgeleide kroost verraden. Op advies van de inmiddels opgeklommen Audinaturist hing Paultje zijn functie aan de wilgen en kon hij zijn BV nog net met wat hangen en wurgen verkopen aan een nieuwe generatie inspecteurs in Utrecht. Er werd voor even een holding in het leven geroepen, die met medewerking van een exclusief clubje van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie werd opgesplitst in een hele stoet BV's. Daarmee kon elke inspecteur, onder wie de heer Z. uit Leusden, na een grandioze opstapregeling van het Rijk via belastingdata/dossiers van topcliënten een hele smak verdienen. Tot heden ten dage. Critici werd en wordt desnoods met assistentie van nieuwe collega's bij de dienst de mond gesnoerd met fictieve fiscale vorderingen en andere pesterijen uit de trukendoos. Met medeweten van de hoogste baas bij EZ. Een bananenrepubliek? Wat u zegt
”.

Meer van dit soort mailtjes en wij kunnen achterover gaan leunen. Stay tuned.

  • Datum: .

En wij maar puzzelen wie “Opa Skilatjes” was/is. Die raadselachtige figuur komt namelijk voor in een mail die we in de gleuf kregen naar aanleiding van aflevering 1. Nieuwsgierig? Komt ie:

Daar Henk Rozen, aka de Koning van het Noorden, al jaren in de clinch lag met het koppelbazencircuit van Opa Skilatjes [daar heb je hem,red.] en Pappa Blanca, wendde hij zich tot zijn hoofdaccountant Penne Paultje voor een oplossing. Na een hevig en uitputtend onderzoek van de FIOD gingen Opa en Pappa voor jaren uit de roulatie. Het onderzoek werd geleid door het slimste jongetje van de klas: Henk Honneponnie!

Cryptisch? Ach. Alleen die Opa intrigeert ons. De rest kunnen wij wel begaffelen. Voor een stukje geschiedenis over Pappa Blanca verwijzen wij overigens met enig enthousiasme naar de serie “Lubbers en de muzelmannenbom”. Pappa zat namelijk tot zijn huig in de daarin beschreven plot rond een uraniumdeal tussen toenmalige toppertjes uit het Nederlandse bedrijfsleven en een afvaardiging uit het Syrië van Hafiz al-Assad, de vader van. Over die deal werd onderhandeld op Cyprus en in ieder geval twee van de aanwezigen, afkomstig uit de avontuurlijke sector van de Nederlandse samenleving, waren later onze bron voor dit verhaal: de tot de toenmalige coterie van de Rotterdamse bef Geert Jan Dolk (1) behorende Aad S. en de Purmerender Kok Jansen (van origine Meutstege). Kok (rip) zat in de logistiek en verzorgde ondeugende transporten dwars door Europa. Vandaar zijn aanwezigheid op Cyprus. Om zijn zinnen en die van anderen te verzetten speelde hij wel eens accordeon in Volendam, in het etablissement van Jan Veerman, wiens naam later bekendheid zou krijgen als de eigenaar van het Hemeltje. Jan hield kantoor boven de leertiek van een van de gebroeders Wolters, van wie Chiel samen met zijn gabber René Schouten later door Fred Teeven een oor werd aangenaaid (2). Kleine wereld daar aan de Dijk. Met bronnen van inkomsten die zelfs voor de FIOD van Honnepon en zijn smurfen niet te achterhalen waren. Stay tuned.

(1) Deze voormalige enigmatische bef komt bij ons in heel wat series voor. In de serie “Shady” is hij de hoofdpersoon.
(2) Zie onze serie “Transparant”.

  • Datum: .

U moet dit ook gezien hebben. Wij hebben eerder in deze serie al getoeterd dat er al heel wat jaartjes een connectie bestond tussen Henk Kamp (ook VVD!) en heilige koeienhandelaar Pon. En dus was het geen toeval dat Henk zijn koe bij Pon liet opkalefateren. En raar. Niemand durft het woord in zijn mond te nemen: minister Kamp wordt verdacht van corruptie. Niks meer niks minder. Al gaat het op het oog om iets lulligs. Maar wie weet, misschien brengt dat aangekondigde onderzoek van Defensie nog meer aan het licht. Je weet nooit hoe een koe een henk vangt. Stay tuned.

  • Datum: .

Een beetje dom”. Dat zei minister Henk Kamp toen iemand hem vroeg naar het gratis laten bijpimpen van zijn Audi bij de garage van zijn oude gap Honnepon. Het toeval wil dat een andere bekende van ons ooit ook iets gedaan heeft wat als “een beetje dom” werd weggezet. De huidige koning Willy. Nou wil het toeval opnieuw: Willy is dik bevriend met de half afgestudeerde Janus Smalbraak. Getrouwd met de eveneens half afgestudeerde jonkvrouwe Vanessa Loudon. Dochter van Ronald Henry Loudon, de voormalige algemeen secretaris van Willy's moeder. Na de overname van Bea's stokje door Willy en Maxi verschenen in het wagenpark van onze koninklijke familie steeds meer luxe Audi's. En geloof het of niet maar voor de derde keer op rij wil het toeval dat voornoemde Janus CEO is bij de Holding van Honnepon. Gezien de amicale connectie die er bestaat tussen de famieljes van Willy en Janus is wellicht de vraag valide of de Audi's uit de koninklijke stallen eveneens geheel gratis bij Honnepon worden opgepimpt en een officieel onderzoek daarnaar gerechtvaardigd is. Of is die vraag een beetje dom? Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch