Skip to main content

Henk en zijn honnepon (001)

31 mei 2017

Uitzending gemist gisteren? Van het journaal. Over minister Kamp. Doe geen moeite. Hier kan je meteen terecht voor de inhoud. Wat denk je? Kregen we een uurtje later een mail over. Hier en daar wat cryptisch misschien, maar geen onoverkomelijk probleem voor een gemiddelde KM-lezer. Komt ie:

Toen onze actieve jetnaturist zijn carrière begon als simpel inspecteur der rijksbelastingen i.o. in een kamertje op de Blaucapelseweg in Utrecht zag onze Wijze uit het Oosten al snel in dat dit geen zoden aan de dijk zette. Dus waarom dan niet lid worden van de natuurtennisballenclub van je baas en heel natuurlijk je vrouwtje zonder vijgenblaadje uitlenen om hogerop te komen? Die baas was Paul Murk. Hoofd Grote Ondernemingen uit het klasje van de heer Zegwaard, het opperhoofd van de Rijksbelastingdienst en later privé-accountant van de Brenninkmeijertjes. Penne pasta Paultje had een accountants/consultancy BV in zijn thuisbasis Leusden op naam van zijn echtgenote, een ware SPD hoofdklassespeelster. Vele gerenommeerde personen en bedrijven behoorden tot zijn cliëntèle, zoals bijvoorbeeld Hendrik R. (aka de Koning van het Noorden), John Deuss. en....de firma Pon uit Leusden. Onder invloed van dat laatste veranderde bij onze van Murk naar Ministerszetel onderweg zijnde jetnaturist de voorliefde voor Volkwagens in getunede Audi's. Al doende kreeg vrouwtje Murk het echter benauwd en nam contact op met bevoegde instanties. Kort daarop overleed ze helaas. Wij zijn de laatste die een oorzakelijk verband willen suggereren.
Veel van Paul's inspecteurs van de afdeling Grote Ondernemingen startten in die tijd stichtingen om geurende gelden te beleggen en langs die weg zelf -al dan niet in coöperatief verband- van enige belastingdruk gevrijwaard te worden, zoals bijvoorbeeld bij de stichting Rosarium in Utrecht. Alles leek koek en ei, maar was het niet. Penne Pasta Paultje werd namelijk zonder het te bevroeden kort voor het overlijden van zijn echtgenote door zijn eigen opgeleide kroost verraden. Op advies van de inmiddels opgeklommen Audinaturist hing Paultje zijn functie aan de wilgen en kon hij zijn BV nog net met wat hangen en wurgen verkopen aan een nieuwe generatie inspecteurs in Utrecht. Er werd voor even een holding in het leven geroepen, die met medewerking van een exclusief clubje van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie werd opgesplitst in een hele stoet BV's. Daarmee kon elke inspecteur, onder wie de heer Z. uit Leusden, na een grandioze opstapregeling van het Rijk via belastingdata/dossiers van topcliënten een hele smak verdienen. Tot heden ten dage. Critici werd en wordt desnoods met assistentie van nieuwe collega's bij de dienst de mond gesnoerd met fictieve fiscale vorderingen en andere pesterijen uit de trukendoos. Met medeweten van de hoogste baas bij EZ. Een bananenrepubliek? Wat u zegt
”.

Meer van dit soort mailtjes en wij kunnen achterover gaan leunen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 mei 2017
Henk en zijn honnepon