Skip to main content

dinsdag 9 september-2003
Een aantal nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 hebben al enige tijd geleden de advocatenfirma Motley Rice ingeschakeld om via de Amerikaanse rechter financiële genoegdoening af te dwingen van 200 personen voornamelijk afkomstig uit Saoedi-Arabië. Veel van die 200 zijn rijk en beroemd, zoals Prince Turki, de huidige ambassadeur in Engeland. Er staat nog een andere naam op die lijst, miljardair Khalid Ben Mahfouz. Mahfouz was ooit grootaandeelhouder van de BCCI, maar ook in de jaren tachtig en negentig zakenpartner van George Dubya in diens complexe en weinig bekende Texaanse olieavonturen. Andere zakenpartners van Kahfouz waren Abu Nidal, Noriega en... Saddam Hussein. Mahfouz stond bekend als zwager en geldschieter van Osama (ja die).
Opvallend genoeg wordt deze link weinig genoemd in de Amerikaanse pers, ook niet toen George Dubya besloot om 28 pagina’s uit Congres-verslagen van hoorzittingen met betrekking tot 11 september 2001 te laten schrappen. Censureren dus.

  • Datum: .

woensdag 10 september-2003
Ook Saoedies hebben er belang bij om deze zaak uit de publiciteit te houden. Toen er een verband gelegd werd tussen George Dubya en Mahfouz, zoals op counterpunch kwamen er boze brieven van advocaten. Recentelijk (13 augustus) stond er een interessant artikel in de Financial Times waarin gesteld werd dat de reden van de oorlog tegen Irak was dat de Amerikanen zich terug konden trekken uit Saoedie Arabie zonder dat de olie toevoer in gevaar zou komen. Een interessante passage uit dat artikel: “De Saoedies kopen invloed in Washington via consultancy contracten, militaire hardware, lucratieve snabbels voor insiders en samen met invloedrijke personen investeren in Amerikaanse bedrijven enz. enz. Een lange reeks van Amerikaanse toppers heeft hiervan geprofiteerd, vooraan de rij stonden toppers uit de en Pentagon ten tijde van de toenmalige presidenten Ford, Bush de oudere, Dubya Bush”.
Zou Balkenende en het tekkeltje van Bush dit alles besproken hebben tijdens hun ontbijt?

  • Datum: .