Skip to main content

Wie is erover gevallen? Geen tekkel. Maar gisteren toeterde de hele msm-meute wel, dat jihadist Mo A. drie guns had aangeschaft. Op verzoek van een undercovertroela van Ronnie Platwurm's AIVD! Naar eigen zeggen om een aanslag te plegen op onze internationale voorvechter van het vrije woord. En op puinruimer Willem Zegwaard. Als je zoiets leest gaat er meteen een déjà-vu-lampie tussen je kwabben branden. Want als je in de USSA ergens in je habitat rondtoetert dat je bijvoorbeeld graag bij Barack O. het lampje zou willen uitblazen kom je binnen no time op het basketbalveldje ofin je stam-Cheers ineens een aardige meneer of mevrouw tegen die je voornemen hartstikke leuk vindt en je de weg wijst bij de aankoop van een gun. Later, tijdens het proces waarbij je de kans loopt tot twee keer vijftig jaar brommen te worden veroordeeld of achteraan te moeten aansluiten in de deathrow blijkt de leverancier van de gun een FBI-smurf te wezen. Zulke geintjes komen daar regelmatig voor en lijken sterk op gevalletjes uitlokking. En zijn dat eigenlijk ook. Maar geen chowchow valt erover, laat staan een tekkel. Ook hier achter de duinen niet. Komt nog bij dat niemand in een vrille raakt bij het bericht dat Mo wel drie guns had willen legen op Geert W. te V. Hij zal de enige niet zijn. Maar waar komt in deze context Willem Zegwaard vandaan? Is Mo die voormalige bewonderaar van Florrie Rost van Tonningen en ex-Fortuynfinancier een paar keer tegengekomen in Delft en vond ie hem niet gezellig (1)? Houdt ie niet van Zegwaard's kleine raspaardjes? Wordt zijn vuilnisbak niet netjes geleegd? Of is de naam van Willem hem door voornoemde undercovertroela van Ronnie Platwurm ingefluisterd? Kortom: wat is het geheim dat Mo A. met zich meedraagt? Iemand?

(1) Over Willem vindt u meer in onze roemruchte serie “Schimmen achter Pim op onze Folloup-site. 

 
  • Datum: .

Duim omhoog. We kregen op ons eerste artikeltje over Mootje A. van gisteren meteen een alleraardigste suggestie. De moeite waard om die in extenso in het publieke domein te pletteren. Komt ie:

Beste mensen van Kleintje Muurkrant [wij dus, red.], In reactie op de vraag “Iemand?” aan het eind van het artikel “FBI in de polder”. Jullie speurzin kennende is dit misschien een deur die inmiddels te wagenwijd open staat om alsnog in te trappen, maar voor zover ik kon overzien is de meest zichtbare connectie tussen Zegwaard en de “lichtgetinte medemens” de gewelddadige overval op Zegwaard door Marokkanen en de nasleep daarvan. Googlen op “Zegwaard” en “Reda” levert een hoop leesvoer op. Misschien gaat het om een wraakactie vanwege een van de "broeders” die vastzit. Of, om meer in het stramien te blijven, een FBI-achtig opzetje: om het in-een-moeite-door verzamelen van belastend materiaal tegen deze meneer Reda of iemand nog dieper in het Marokkaanse wereldje. Zoiets misschien? Ik gok maar wat in huis-tuin-en-keukendetectivestijl”.

Kijk, daar houden we van. Lezers die ideeën aandragen waarmee we al dat geneus van Ronnie's gleufhoedencircus een beetje in de kieren kunnen houden. Hierbij een oproep aan alle Nederlandse keukendetectives: mocht u iets op het spoor zijn aarzel niet en mail ons. Stay tuned. 

 
  • Datum: .