Skip to main content

woensdag 9 oktober-2013
Hoe dom kan je zijn? Als je bereid bent je eigen land financieel helemaal naar de kloten te helpen, omdat je vind dat iedereen zijn eigen broek moet ophouden. Ook als ie ziek is en arm als de neten. Dan ben je een liberaal van het ergste soort oftewel een Republikeinse klotenklapper. Als er niks gebeurt aan dat front gaat in de USSA op 17 oktober het licht uit. Figuurlijk.
Maar wat nou als het in het eggie gebeurt? En in het hele land alles om de een of andere reden plat gaat? Geen paniek. Om voorbereid te zijn op zo'n gridramp houden half november duizenden Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse jongens van de utiliteitenvoorziening, FBI-smurfen, National Guard-hulken, anti-baardstrijders etcetera etcetera een gezamenlijke oefening. Want als bijvoorbeeld tegelijkertijd je koelkast, je teevee, je bedlampje, je sociale vingerapparatuur, je wekker, je kraan en je strijkbout uitvallen en je kan met je zeven bloedjes van koters maar één keer doortrekken en het is gebeurd met de koopman, dan word je niet vrolijk. En als dan ook nog je auto geen zuchie geeft, de poengleuf weigert en bij de buurtsuper geen reet meer in de schappen ligt dan heb je de sterke neiging om je 9mm uit de kast te wurmen en op jacht te gaan. Samen met de buren. Met alle gevolgen vandien. Vandaar die gridoefening.
Wat beweegt die doemdenkers? Nou, net als het Amerikaanse wegennet ziet het er ook op het terrein van de energievoorziening in minder vrolijke stadsdelen belazerd uit. Ouwe meuk. Dus als een of andere baardengroepering het in zijn hoofd haalt om een massale cyberaanval te plegen of een electro magnetisch pulsje uit te delen dan komt er een partij sociale ongein los, dat wil je niet weten. Een andere mogelijkheid is een blurb van de supervulkaan in Yellowstone Park, maar in dat geval kan je beter wegwezen.
Kortom, er staat nogal wat voor de deur aan de overkant van de plas. Kunnen ze al die narigheid het hoofd bieden? Nou, dat ziet er somber uit. Gisteren zijn de resultaten in de etalage gezet van een onderzoek naar het kennisniveau onder volwassenen in de wereld. Gewoon, op het gebied van rekenen, lezen en het met eenvoudige apparatuur oplossen van problemen. Laten de Amerikaanse volwassenen nou dik onder het gemiddelde zitten. Is dat effe verrassend. En dan hebben we het over het machtigste land van de wereld. Brrrrr.

  • Datum: .

Vanochtend in de Telegraf dit schurende bericht. Ene Quinty Trustfull “interviewt” namens suikeroompje Poelmann's Postcodeloterij de oh zo inspirerende Horny Bill Clinton. Over zijn geweldige werk in de gezondheidssector op deze aardkloot. Op 17 september kunnen we de p.r.-babbel zien op RTL 4. Voor een antiserum kunt u terecht bij onze serie “Hill goes te hell” (1). Kunt u zien waar een flink deel van uw goeiedoelenpoen terechtkomt. Stay tuned.

(1) Bijvoorbeeld de afleveringen 16 en 40

  • Datum: .