Skip to main content

Je zag het aankomen die aanvaringen tussen Jerommeke en Zuid Europese parlementariërs. We hebben immers jarenlang zoveel gedaan om Zuid Europa te “redden” en het houdt maar niet op. Hoe vaak is Griekenland al gered, of Cyprus? Logisch dat Jerommeke het allemaal te veel werd. Alhoewel hij zoals al zijn PvdA makkers (m/v) vindt dat de markt heilig is en alles maar dan ook alles zal oplossen (woningnood, zorg, miljeu, studiekosten). Blijkt die markt g.v.d. niet te werken. Nu hadden sommigen dat al jaren geleden aangetoond, maar ja hardleers of weten waar je belangen liggen. Niet, Jerommeke? Maar welicht dat het “onze” Jerommeke, na de “verkiezingsoverwinning” van Lachebekje Rutte (min 10), allemaal te veel werd. Ondertussen zal je in de media weinig meer aantreffen van Griekse toestanden, dat is zo vervelend en achterhaald. Nee, liever iets over third gender toiletten, of dat schattige restaurantje in Broekriem aan Zee. Of van die mooie fotoreportages van de slums in Rio. .

Nu is Italië aan de beurt om gered te worden. En dat gaat wat kosten, de plannen liggen weliswaar klaar (zie dit artikelvan 18 maart), maar nu komen de Italiaanse ijsbergen wel wat al te dichtbij. Van de bijna 500 banken in dat land zijn 114 diep in het rood, 24 ervan zo diep dat ze wel 2keer over de kop kunnen gaan. Nr één met stip van die 24 staat de Monte dei Paschi di Siena, met 269% meer oninbare schulden dan boekwaarde en reserves (169 miljard) van die bank. Dan hebben we de Veneto Banca, met 239% en zo kunnen we nog even doorgaan. Maar volgens de Italiaanse minister van financiën is er niks aan de hand.

De ECB (dus de belastingbetalers) staat garant. Dat verhaal kon Rutte en zijn mede coalitiegenoten niet kwijt, gelukkig kwam Erdogan voorbij.

 

  • Datum: .

Hij hangt nog met zijn nagels aan zijn baan. Jeroen Poepaanjeschoen. Door zijn geleuter over bewindslieden aan de Europese zuidas die zijn [eigenlijk onze, red.] steunpoen uitgeven aan Wein, Weib und Gesang. Wat hij kan doen om het tij te keren? In ieder geval de zuidas behoeden voor een dramatisch overlijden van een hele reeks volwassen spaarvarkens. Met poen van alle ongelukkigen die hun muntjes in de gleuf van die spaarvarkens hebben laten vallen en met poen van de hut van Drakie cq. uit onze spaarvarkens. Dat wordt een reusachtige klus. Met name in Italië. In deel 1 hebben we al wat ludieke cijfertjes de revu laten passeren. Doen we vandaag nog wat bij.Via dit artikel. Laat maar los Jeroen. Dat wordt niks meer. Stay tuned.

  • Datum: .