Skip to main content

zaterdag 24 mei-2014
Zo kan het ook. De Italiaanse regering heeft volgens het serieuze Amerikaanse persbureau Bloomberg besloten om de inkomsten uit de handel in verwarrende middelen, glijhuizen, smokkel en illegale wapens mee te laten tellen in het Bruto Binnenlands Product (BBP). Wordt wel een beetje natte vingerwerk, maar de regering Renzi weet daarmee wel het begrotingstekort van dit jaar binnen de door Brussel gedicteerde drie procent norm te persen. Open deur voor Dijsselblommetje.
Effe vragen aan collega Brombeer hoe hoog hij de omzet van de boevenbrigade inschat en hatseflats we zijn uit de zorgen. Hoeven we niet meer te blijven zeiken over de zorg en de pensioenen en kunnen we de zwakkeren in de samenleving ook eens van een douceurtje voorzien. Want wat Italië kan, kunnen wij ook. Europa is Europa.

  • Datum: .

vrijdag 30 mei-2014
Als de kogel door de kerk is volgen er meer. Op 24 mei dropten we het nieuws dat Italië serieus van plan is om zijn Bruto Binnenlands Product (BBP) op te pimpen met de geschatte jaarlijkse inkomsten uit ondeugende praktijken. Waaronder handel in verwarrende middelen en buitenshuis wippen. Doel: het begrotingstekort binnen de Brusselse drie procent houden. Denk je nog, nou ja Italië. Maar wat gebeurt er ? Het Britse Office for National Statistics is binnen deze context bezig een nieuwe schatting te maken van de inkomsten die verwarrende snoephandelaren en uitbaters van glijhuizen genereren. De laatste cijfers dateren uit 2009 en de cijfernerds kwamen toen uit op bijna tien miljard Britse ponden. We zijn nu vijf jaar verder en dat bedrag zal zeker niet minder geworden zijn. En als je het meerekent bij het BBP scheelt dat meteen een ferme slok op een pint.
Als Cameron en zijn club goochem zijn dan geven ze de jongens uit deze avontuurlijke bedrijfstak wat meer beenruimte om hun activiteiten verder te ontplooien. Al was het alleen maar om de opvolger van Keizer Karel Van Rompuy tevreden te stellen. Wij gaan precies de andere kant op, maar wat wil je met zo'n bromtol als minister van Justitie? Effe Bilderdiederik bellen als ie terug is uit Kopenhagen. Kan ie eindelijk eens scoren. Stay tuned.

  • Datum: .

zaterdag 28 juni-2014
Gaat ie nog maar weer eens. De gevleugelde uitspraak van de fameuze Italiaan Antonio Maria Costa uit 2010: “Op vele ogenblikken is drugsgeld het enige liquide investeringskapitaal. In de tweede helft van 2008 was bij de banken de liquiditeit het grote probleem en dus werd dat liquide kapitaal een belangrijke factor”.
Antonio Maria was en is geen toevallig voorbijrollende oliebol. Professor in de economie, een van de toppers bij het op de markt zetten van de Europese bancaire meccanodoos en tussen 2002 en 2010 het baasje van de UN Nations Office on Drugs and Crime. Volgens deze insider vormen de inkomsten van het internationale boevengilde dus een belangrijke pijler bij het op de been houden van ons leventje zoals het is. Gaan we terug naar mei van dit jaar. Toen gierde het nieuws door de sloppen en stegen dat Italië de inkomsten van de mafia meetelde bij het bepalen van het Bruto Binnenlands Product. Om zo in de Brusselse ganzenpas te kunnen blijven lopen en het begrotingstekort onder de drie procent te houden (1).
Nou weten we niet wie het NRC nog leest tegenswoordig, maar die kwam vandeweek met dit bericht. Die Italiaanse move is dus helemaal in overeenstemming met de wensen van de VN uit 2008 (vgl. de uitspraak van Antonio) en de daarop volgende invoering van een nieuw telraampje in 2010. Daarmee maakten de inkomsten van voornoemd gilde plotseling deel uit van Jeroen's officiële huishoudboekje!
Heel leuk allemaal, maar moeilijk te rijmen met de war on drugs en andere narigheid die bijvoorbeeld Ivo en Fredje voeren. Want als een avontuurlijke ondernemer ineens een uiterst gewaardeerde stut onder onze economie wordt dan zouden wij in dit geval graag het liberale credo van laissez faire, laissez allez willen omhelzen. Om in ieder geval ervan verzekerd te zijn dat we bijvoorbeeld een of twee keer per jaar “Nou, bedankt Harry” kunnen zeggen. Laat die stoute jongens dus maar flink tekeer gaan, dan blijven wij onder die heilige drie procent. Capiche, Ivo en Fredje? Bene. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 30 mei 2014

  • Datum: .

maandag 13 oktober-2014
Ivo Opstelten? Wil iemand die man weghalen? Nou heeft ie weer een plannetje bedacht voor een nieuw landelijk netwerk, dat dames uit de sexindustrie dwars door de maatschappelijke woestijn naar een peesloze toekomst moet begeleiden. Trekt die ministeriële uienkruier drie meloen per jaar voor uit. In de hoop dat de bewuste lekkerbekjes binnen redelijke tijd aan een fatsoenlijke behuizing kunnen worden geholpen. En geestelijk voldoende kunnen worden voorbereid op de stress van een baantje in een naaiatelier of bij een reparateur van rekstokken, wippen en andere sport- en spelattributen.
Waarschijnlijk heeft Ivo over dit hersenspinsel geen voeling gehad met collega Jeroen. Want zoals we inmiddels weten worden de inkomsten uit ondeugende ondernemingen tegenswoordig meegenomen bij het vaststellen van het Bruto Binnenlands Product (1). Grof natte vingerwerk (doordenkertje, red.), maar nuttig om de Brusselse junta in verband met de afgesproken drie procent zalig klaar te laten komen. En wat doet Ivo? Die haalt een bloeiende industriële sector leeg en bezorgt de betrokken wipwerksters een of ander kutbaantje bij een armoedige middenstander. Voor je het weet moeten we met zijn allen weer bezuinigen om het door Ivo veroorzaakte gat dicht te plempen. Dat is effe lekker. Fuck! Stay tuned.

(1) Hops in dit verband vooral even naar aflevering 3 van deze serie dd. 28 juni 2014.

  • Datum: .