Skip to main content

We hebben een plan! Gaan we vandaag voorleggen aan Erdogannef. Volgens Mark Damesfiets is het nu of nooit, anders blijven er mensen verzuipen op de rubberen pontjes tussen Turkije en Griekenland en dat kunnen we niet willen. De grootste hoeksteen van het plan is het bezorgen van een retourtje aan alle vluchtelingen die na het sluiten van de overeenkomst toch nog met eerder genoemde pontjes het Vierde Rijk binnentuffen. Schijnt in te druisen tegen de tekst van een of andere dooie zeerol in Genève, maar nood breekt wet. Net als indertijd met die Duitse Joden, die hier de grens overkwamen. Terug met die hap. Kein Gelul.
Ondertussen is Erdogannef driftig bezig zijn dictatoriale grenzen te verleggen. Zo verscheen hij eergisteravond nog voor de glazen tiet om even aan te kondigen, dat “democratie, vrijheid en een fatsoenlijke rechtsgang niet meer aan de orde zijn”. Ook zijn politieke tegenstanders in het parlement, de pro-Koerdische HDP, kunnen zijn wraak verwachten. Zijn poging om hun parlementaire immuniteit op te heffen vanwege hun beweerde banden met de PKK is de bietenberg opgegaan. Maar kan er altijd nog weer afrollen. Blijft namelijk staan, dat wie tegen zijn beleid is “tot onze vijanden behoort”. En “waar je ook gaat, onze soldaten, politie en stadswachten zullen jullie vinden en doen wat noodzakelijk is”.
Dat geldt waarschijnlijk ook voor Eren Erdem en Ali Seker. Twee geachte afgevaardigden van de linkse CHP in het Turkse parlement. Die hadden vorig jaar oktober de gore moed om te beweren dat het saringas waarmee in augustus 2013 meer dan 1300 Syrische burgers de dood werden ingejaagd in Turkije was geproduceerd en vervolgens door Turkse handelaren in Magere Heinprodukten over de schutting van de democratische lentebodes was gegooid. En die hadden dat frisse cadeautje in Damascus uitgepakt. Allemaal onder toeziend oog van Erdogannef's militaire snuffeldienst. Namen, toenamen, alles erop en eraan. Dat was knap lullig, want Adolf Assad en de Russen hadden na de sarinaanval zo keurig de zwartepiet in hun gleuf gekregen en het scheelde een mierenhaar of de Amerikaanse 1 procent had er een nieuwe frisse oorlog bij gehad. Omdat Assad een rooie lijn was gepasseerd. Maar die Eren en Ali komen nog aan de beurt. Die heulen met Putin en behoren dus tot de vijand. Kortom, met deze grijze wolf zitten onze 28 geitjes vandaag om de tafel. Om een deal te sluiten. Kijk er niet van op als ze worden opgevreten.

  • Datum: .

Nog even. Dan is het gebeurd met de koopman. De Turkse regering heeft op instigatie van president Erdogan, die misschien geen kleiner Schwanz heeft maar wel een kort lontje, een amendement ingediend op artikel 83 van de grondwet. Dat artikel houdt in dat een geachte afgevaardigde die voor of na de verkiezingen een overtreding begaat niet gearresteerd, verhoord, vervolgd en in een kerker geparkeerd kan worden, tenzij het parlement anders beslist. Maar wat is een overtreding? Awel, volgens Erdogannef begingen volksvertegenwoordigers van de Koerdische partij met hun kritiek op de regering een zware overtreding. Erger nog: ze pleegden een terroristische daad.
Naast de leden van de Koerdische partij zijn ook hun collega's van de Republikeinse Volkspartij binnenkort vrijwel zeker de sjaak. Vooral voormalig journalist Eren Erdem speelde zich in de kijker met zijn onthullingen over de betrokkenheid van de Turkse overheid bij de aanmaak en de leverantie van de benodigde bestanddelen van het saringas, dat door Syrische lenteaanbidders in augustus 2013 werd gebruikt voor een dodelijke aanval op onschuldige burgers in Ghouta bij Damascus. Verder trok Eren naar het zich laat aanzien zijn eigen strop aan door ook nog een flink boekje open te doen over de olie-voor-goud-affaire rond Reza Zarrab (1).
Het gevolg van al deze revelaties was een officieel onderzoek naar de bewering, dat Eren lid was van een zogenaamde parallelle structuur aka een terroristische organisatie. Die bewering was afkomstig van een anonieme kroongetuige. Eén! Anoniem! Zo gaat dat tegenswoordig in een land dat net als wij lid is van de NATO om onze vrijheid en democratie te verdedigen en ons tegelijkertijd chanteert bij het interneren van honderdduizenden mensen, die op de vlucht zijn geslagen omdat wij ze zonodig onze lente moesten brengen.
Hep u naar aanleiding van dat alles het gevoel of u fellatio heeft gepleegd met honderd schapen? Goh. Nou bij ons is dat iets verfijnder. Wij hebben het gevoel bij de 28 geitjes te horen die elke avond door de grote grijze wolf worden genaaid. Stay tuned. (1) Zie aflevering 8 van de serie “Van Brussel naar Sjanghai” dd. 27 maart 2016.

  • Datum: .

Wij in de tang van de Turken? Nee hoor, echt niet. Zegt Mark Damesfiets. Wat gebeurt er? Ebru Umar wordt opgepakt in Kusadasi. Erdogannef blijkt te zijn gestruikeld over een paar van haar tweets en haar oproep aan de sultan van Turkije in het dagvod Metro om zichzelf te fucken. Dat alles naar aanleiding van de oproep van het Turkse consulaat in 010 aan alle Holturken om de NSB-er uit te hangen als ze iets kwalijks menen te ontdekken in hun bloedeigen gemeenschap. Iedereen “verontwaardigd” en “geschokt”. Het ministerie van Bilderbert Flapdrol “zit er bovenop” en de Kamer wil een spoeddebat. En dan te weten, dat binnenkort alle Turken visavrij het Vierde Rijk mogen bestormen. Dankzij de geweldige vluchtelingendeal. Zo niet, dan kan krijgen de uitbaters van de rubberen pontjes hun vaarbewijs weer terug. Tang? Wij? Echt niet.
Loopt Ebru echt gevaar? Daar lijkt het niet op. Maar dit is al erg genoeg zou je zeggen. Hoewel. De Turkse schrijver Ergun Poyraz is vrijdag dood aangetroffen. De oorzaak is nog onduidelijk. Een van de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om in Turkije president te worden is dat je minimaal 4 jaar lang met succes een universitaire opleiding hebt genoten. Na diepgaand grutten tilde Ergun naar buiten, dat het diploma van de universiteit van Marmara waarmee Erdogannef wappert vals is.
Op de datum van afgifte bestond die Universiteit namelijk niet. De politieke partij “Redding van het volk” gooide die ontdekking met gevaar voor eigen leven voor de kadi. Uitslag nog onbekend. Maar Ergun is dood. Diepe zucht als Ebru straks terug is. Stay tuned.

  • Datum: .

In Zweden gaat ie ook lekker. Daar kreeg teeveestation SVT vorige week een belletje van Magnus Johansson. De perswoordvoerder van de Groenen. Of ze asteblaft een reportage over Mehmet Kaplan niet op de glazen tiet wilden gooien. Mehmet is een Zweed van Turkse afkomst en inmiddels voormalig minister van Volkshuisvesting namens de Groenen. In de reportage kwam ondermeer Kaplan's lidmaatschap van de Grijze Wolven aan bod en de barbaarse oproep van Barbaros Leylani, voormalig hoofd van de Turkse gemeenschap, om alle “Armeense honden” te kelen. Bij SVT was de verbijstering groot, maar gelukkig wisten ze nog wel wat ze met hun middelvinger konden doen. Ondanks het aanbod van de Groenen om als alternatief een gezellige reportage te maken over partijgenoot Yasri Khan, die kort geleden het nieuws haalde omdat ie weigerde een mevrouw van teeveestation TV4 een hand te geven. Neuken nou vooruit, maar handen schudden brrrrr.
TV4 had trouwens nog een akkefietje met de Turken. Dit keer met Arif Gulen, de perssukkel van de Turkse ambassade in Stockholm. Die wilde voorkomen dat de docu “Seyfo 1915 – De Assyrische genocide” gisteravond het Zweedse kijkpubliek bereikte. Want Erdogannef en zijn junta in Ankara gaan zwaar over hun zeik als je de slachting van de Armeense burgerbevolking in de Eerste Wereldoorlog die affiche bezorgt. Arif was bang dat de docu een onevenwichtig beeld zou geven. Alleen een internationaal tribunaal zou in zijn ogen eventueel kunnen bepalen of er bij die gelegenheid inderdaad sprake was genocide aka volkerenmoord. Heel vriendelijk brieffie hoor, van Arif. Maar desondanks kon ie van TV4 een dikke krijgen. Let wel, we hebben het hier over een vertegenwoordiger van een land dat lid is van de NATO. Een organisatie die onze manier van leven en onze democratie moet waarborgen. Is dat effe lachen. Stay tuned.

  • Datum: .

We gaan toch maar even verder. Op het gevaar af door een Holturk gesignaleerd te worden en we het strand van Kusadasi verder kunnen vergeten. Op naar het land van buuf Merkel. Daar is november vorig jaar in Berlijn de internationale muzikale voorstelling Agit in première gegaan. Een project van de Dresdner Sinfoniker en leden van No Borders Orchestras met ondermeer een subsidie van 2 ton uit het culturele spaarvarken van de EU, waarbij werken van een Turkse en een Armeense componist ten gehore worden gebracht. U voelt hem aankomen: het thema van de voorstelling is de Armeense genocide door het Osmaanse leger van 101 jaar geleden. De bedoeling is verzoening. Veroorzaakte bij de première niet meteen grosse Scheisse vanuit Ankara, maar afgelopen week kreeg de Turkse vertegenwoordiger bij de EU in Brussel last van hoge druk en verzocht de subsidie te schrappen. Nou wilde de betrokken cultuurinstantie niet meteen zover door de knieën, maar heeft wel de tekst over de inhoud van het project in haar palmares van de website gehaald om hem voor de Turken wat acceptabeler te maken. In april van dit jaar staat de volgende voorstelling gepland in het Hellerau Festspielhaus in Dresden. En verderop in het jaar verhuist het circus respectievelijk naar Belgrado, het Armeense Jeravan en... Istanbul. Mogen we bij dat laatste een vraagteken zetten. Ja dat mogen we. Stay tuned.

  • Datum: .

Anders is het altijd mooi weer. Als de Oranje poppenkast opengaat voor het jaarlijkse feestje. Maar wat gebeurt er als een of andere gruttersfirma uitvindt dat de draagkracht voor die poppenkast ernstig afkalft? Kutweer! Kan je nagaan wat de Turken te wachten staat als de grondwet daar op de helling gaat en kerk en staat weer een pot raki wordt. Die krijgen op zijn minst een hele zomer wolkbreuken.
Blijkbaar maakt dat geen indruk op Ismail Kharaman, de voorzitter van het Turkse parlement. Die pleitte maandagavond voor het omgooien van het seculiere muurtje, dat Kemal Atatürk in de jaren twintig van de vorige eeuw bij elkaar metselde. Daar heeft de parlementaire zetbaas van Erdogannef 330 stemmen voor nodig. Hij heeft er 317 van zijn eigen partij, dus moet ie nog op zoek naar 13 gedogers uit een Mohammedbelt om de boel op de rails te zetten richting sharia. Over feestje gesproken. Dus in je blote reet door Kusadasi hossen kan je binnenkort vergeten, want geloof maar niet dat voorzitter Ismail, net toen buuf Merkel, Donald Duck en os Franske Timmermans hun hielen hadden gelicht, zomaar wat stond te lullen. Die had de volledige instemming van de sultan Recep de Eerste. Het zou overigens wel in de bedoeling liggen om in de omgeharkte Turkse staat niet aan de mensenrechten te knabbelen. Zijn wij nou gek of Ismail zo slim? Inmiddels heeft een hotemetoot van de Amerikaanse ambassade in Ankara zijn vakantie vierende landgenoten opnieuw (1) gewaarschuwd voor ophanden zijnde terreuraanslagen in de Turkse badplaatsen. Kan iemand Ebru stiekem even ophalen? Desnoods met een rubber pontje. Het wordt slecht weer daar. Stay tuned.

(1) Zie “Groetjes uit het land van Cor en Don” dd. 10 april 2016.

  • Datum: .

Rutte kan lullen wat ie wil. We zitten wel in een Turkse tang. Vanochtend lazen we dit. Er zijn plotseling alleen nog maar een paar wissewasjes en als die zijn opgelost kunnen alle Turkse onderdanen zonder visum met zijn allen vakantie vieren in Bakkum aan Zee. Dus ook de Koerdische Turken. En als die hier arriveren kunnen ze in Bakkum meteen asiel aanvragen. Hoeven ze niet met de rubberen pont, maar gewoon met Önür Air. De achterblijvers worden door de troepen van Erdogannef uitgemoord. Mogelijk is dat een van die wissewasjes.
Aan het interneren van eigenwijze journalisten komt voor 30 juni een einde. Die zijn dan allemaal geïnterneerd. Nog een wissewasje weggewassen. Verder wordt aan deze kant van de Bosporus hard gewerkt aan een soort snelrecht voor gevallen, waarbij de Turkse sultan ten onrechte beschuldigd wordt van het neuken van veestapels, koters, bowlingballen, knalpotten en andere lustobjecten. Plus aan het instellen van een door feestneus Juncker uit te reiken jaarlijkse prijs voor de meest actieve NSB-ers onder de Holturken, Belturken, Luxturken, Spanturken, Bulturken etcetera. Hik.
De doorvoer van illegaal wapentuig naar de baarden van Al Nusra en andere terreurcluppies in Aleppo en wijde omgeving wordt geïntensiveerd. De olie van ISIS mag niet meer onder de marktprijs in Rotterdam worden opgeslagen en doorverkocht. Er komt een uitgeklede cao voor Syrische werknemers in de illegale ateliers. Als de Turkse getuigen in het Joris-proces zonodig willen getuigen dan kan dat, maar garanties voor de gezondheid van hun familieleden is nog een puntje van aandacht (Franske?). De Turkse troepenmacht in het noorden van Cyprus mag worden uitgebreid. In verband met de Russische agressie. Voorwaarde is wel, dat die troepen een NATO-plakkertje op hun afweergeschut krijgen. Anders gaat Athene weer over zijn zeik. Kortom, er zijn nog wat kleine dingetjes, maar voor 30 juni wordt er wel afgebakken. Anders zet Erdogannef de poort van Westerbörkatep weer open en dat kunnen we even niet hebben. Tang? Echt niet. Stay tuned.

  • Datum: .

Gisteren kreeg Binali Yildirim het groene licht van de Turkse landdag. Daar zal niemand van achterover in de Bosporus gieren. Binali ziet de ballen van Erdogannef voor exclusieve dadels aan. En wil met alles wat hem lief is meewerken aan het vergroten van diens slagschaduw over de Turkse samenleving. Denk je misschien gauw dat Binali een mietje is. No way. Binali is volgens de resultaten van een juridisch onderzoek, dat door Erdogannef schielijk in de prak is gereden, een topmafioso. Over die materie tikten wij dit uiterst sappige artikel op de kop. Lekker hè? Voor een maandagochtend. Dat wordt binnenkort lach of ik schiet bij de ontmoeting van de leden van de Brusselse junta en Marc Damesfiets met de dadelverse premier Yildirim. Als ie namens zijn Godfather een laatste ultimatum komt overhandigen in de zaak rond het visavrije reizen van een kleine 80 meloen Turken.Party, party. Stay tuned.

  • Datum: .