Skip to main content

vrijdag 4 oktober-2013
Je houdt het niet voor mogelijk. Vanaf 30 september tot 3 oktober hielden smurfen van allerlei slag en een stel militaire spierballen in Columbia, Maryland en Virginia een gezamelijke oefening, Capital Shield 2014. Om te kijken of ze bestand waren tegen een plotselinge crisis en de gevolgen daarvan. Nou is het bijna de gewoonte in de USSA, dat er net als een dergelijke oefening aan de gang is iets ernstigs gebeurt. Om die stelling wat in te kleuren: op 9/11 waren de Amerikaanse en Canadese luchtmacht druk aan het oefenen in het netjes afhandelen van een vliegtuigkaping en in Boston liepen handhavers en hulpdiensten elkaar in de weg bij een oefening om een imaginaire aanslag het hoofd te bieden.
Het was dus jammer geweest als er tijdens Capital Shield niks zou zijn gebeurd. Goddank reed een om de een of andere reden in paniek geraakte mevrouw met een baby in haar auto dwars door een barricade bij het Witte Ziekenhuis. Dat werd knallen met de ballen. Mevrouw dood. En wat bleek? Mevrouw was ongewapend. Kan je zeggen ongelukkie. Maar waarom dan het hele Huis van Afgevaardigden als één man gaat staan en zich in een applaus stort voor de ferme handhavers die het panische vrouwtje aan flarden hadden geschoten is niet helemaal duidelijk. Is dat land mesjogge of zijn wij nou in de war? Op 17 oktober houden de VS, Canada en Mexico een gezamenlijke crisisoefening...

  • Datum: .

maandag 7 oktober-2013
Raar. Uit allerlei filmbagger die dagelijks via de glazen tiet bij ons de huiskamers binnenbuldert weten we, dat de familie van een op rottige wijze overleden staatsburger zo snel mogelijk het slachtoffer komt identificeren. Een paar dagen geleden werd de ongewapende Miriam Carey in Washington door een verzamelde meute smurfen afgeknald in haar auto (1). Maar toen haar zusters zich meldden ter identificatie werden ze niet toegelaten. Ze kregen alleen een fotootje te zien. Nog gekker. Moet je horen wat deze getuige weet op te hoesten. Er is altijd wel een toetje als er in de USSA kogels worden geserveerd. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 4 oktober 2013

  • Datum: .