Skip to main content

vrijdag 18 maart-2011
Wij blij met zijn allen. De VN heeft besloten een no-fly zone boven Libië in te stellen. Om onschuldige burgers en rebellen te beschermen tegen bombardementen van Khadaffi. Hoe we dat afdwingen? We bombarderen alles plat dat het regime van die olieboer in stand houdt. Vliegtuigen, tanks, militaire opslagplaatsen, ministeries,
tentenconcentraties, Ridderkerk, afweergeschut, televisiestudio's etcetera, enzovoort. En met dezelfde precisie waarmee Servië, Afghanistan, Irak en Waziristan tot de orde zijn cq. worden geroepen. Elke keer als we per ongeluk een bruiloft, een camerateam, een moskeedienst of een ijsverkoper raken bieden wij excuses aan. Waar gehakt wordt vallen lijken. Onschuldige lijken. Tot Khadaffi pleite is en we onze eigen marionetten daar de benzinepomp kunnen laten bedienen. De VN, goed voor u.

  • Datum: .

woensdag 23 maart-2011
Er is in bij de NATO in Brussel een verzoekje binnengekomen. Van de onafhankelijke Afghaanse Mensenrechten Commissie. Of de van humanitaire gevoelens overlopende club van Anders Fogh Rasmussen alsteblaft eens een diepgaand onderzoek wil uitvoeren naar de activiteiten van de Afghaanse commandant Azizulah. Die zou namelijk als leider van een door de Amerikanski's gesteunde militie in het zuidoosten van Afbaardistan nogal ruig tekeer gaan. Zo zou meneer zich te buiten zijn gegaan aan rondjes verkrachting, standrechtelijke executie van koters en marteling van onschuldige burgers. Die beschuldigingen zijn kortgeleden verzameld en in een rapport geperst door twee VN-functionarissen die toevallig toch in de buurt waren. Dus geen lokale roeptoeters of ellendige "troublemakers" (1).
Of het verzoek wordt gehonoreerd is twijfelachtig. Ze zitten in Kabul net met die klotenfoto's van jolig met hun scalp zwaaiende Amerikaanse tankboeren, die Der Spiegel afgelopen weekend in het publieke domein heeft gesodemieterd. Dus om nou ook nog eens te gaan eukelen over de eigenaardige manier waarop vriend Azizulah de Afghaanse burgers beschermt komt even niet goed uit. Gevoegd bij het strooien van Tomahawk raketten en ander snoepgoed om het leven van de Libische burgerbevolking te sparen en u begrijpt wat we bedoelen. No sweat, commander Azizulah, carry on.

1. Zie het artikeltje "Donner betekent geen geven" van gisteren.

  • Datum: .

zaterdag 26 maart-2011
In 2007 was Joe Biden nog een "eenvoudige" Democratische presidentskandidaat, die zich stevig afzette tegen de oorlogspolletiek van George W. Bush. Zo boerde hij op 14 december van dat jaar het volgende. Komt ie:

"Ik zou onmiddellijk een afzettingsprocedure starten tegen Bush als hij zonder toestemming van het Congres Iran zou aanvallen".

Joe werd geen president, maar moet wel opdraven als Obomba zijn duim breekt of om andere redenen van het veld moet. Zoals misschien na zijn besluit om Khadaffi te verrassen met een frisse oorlog zonder de toestemming van het Congres af te wachten. Ja maar, zal de Nobelprijswinnaar voor de Vrede zeggen, wij zijn niet in oorlog met Lybië. Wij dwingen een no-fly zone af. Ter bescherming van de Lybische burgers. Bedoelt ie mee: de anti-Khaddafi burgers. Die andere burgers zullen hem een worst zijn. Wat dat betreft treedt hij in de voetsporen van Bill Clinton, zijn grote Democratische voorganger, die Servische bruggen, electriciteitscentrales, scholen en ziekenhuizen liet platgooien om de "burgers" in Kosovo te beschermen en de heer Thaci en zijn roedel in de gelegenheid te stellen hun islamitische mafiastaat te installeren. Niet per ongeluk. Doelbewust. Met assistentie van de Nederlandse luchtmacht. En de zegen van Maximus Verhagen.
Als in de ogen van de haviken en de haantjes de strijd te lang duurt, dan gaat in Lybië zonder twijfel hetzelfde gebeuren als in voormalig Joegoslavië. Bombardementen op burgerdoelen. Met assistentie van de Nederlandse luchtmacht. En de zegen van Maximus Verhagen en Uri Rosenthal. Tripoli wordt Belgrado. En Khadaffi verhuist naar Scheveningen waar hij overlijdt aan een overdosis foute medicijnen. De Lybische menagerie wordt overgenomen door lieden van de Libian Islamic Fighting Group (neefjes van Osama), die de Chinezen het land uitkegelen en alle olie verkwanselen aan de geallieerden. Iedereen blij. Leve de VN.

  • Datum: .