Skip to main content

dinsdag 16 februari-2010
Als alles loopt zoals het moet, dan verschijnt Luis Posada Carilles op 1 maart aanstaande voor de kadi in El Paso. Vanwege een gevalletje meineed, een gevalletje obstructie van de rechtsgang en dan is ie nog zonder geldige paperassen de VS komen binnenwandelen. Nee, zijn slinkse bommetje in een Cubaans vliegtuig, zijn ellendige vuurwerk op een Cubaanse markt en zijn op een schaamhaar voorkomen ruiming van Fidel Castro komen niet aan de orde. Dat was allemaal voor een goed doel, de terugkeer van de democratie op Cuba. En de casino’s. En het grootgrondbezit. En een goedkoop pondje suiker. En goedkope olie. En goedkope vakanties. En een leuk afzetgebied voor je eigen dure shit. En lekker tegen woekerrentes geld uitlenen voor de modernisering. En je suf neuken voor een prik. Het is weer eens wat anders dan bonken in Mexico. Kortom, da good life. Voor ons.
Dus die ouwe Luis mag verder geen haar gekrenkt worden. Wat? Umar Farouk Abdulmutallab? Ja hallo, dat is een muslim!! En die werkte niet voor de CIA!! Je moet geen ballen met taco’s vergelijken. Dan kom je nergens. Trouwens, Jan Peter Lullo zit toch ook niet in Scheveningen? Nou dan. Niet plassen.
Alleen al vanwege dit soort aangename adrenalinestoten houden we het verloop van het proces nauwlettend voor u in de kieren. Want in de mainstream zal het wel mondjesmaat worden. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 11 juni-2010
Naar aanleiding van het vonnis van 4,5 jaar dat de waakvlam van Neel Kroes deze week voor zijn ribben kreeg even een anekdote over een analoog geval met wat ons betreft een waarheidsgehalte van 100 karaat.
De geschiedenis speelde zich volgens welingelichte kringen af in het laatste decennium van de vorige eeuw. Een grote handelaar in verwarrende middelen met zelfs contacten tot diep in Afbaardistan kreeg van de kadi een forse zeperd. Zijn financiële loodsvis uit de zogenaamde bovenwereld dreigde hetzelfde lot te ondergaan. Maar wat deed die? Die schreef een dampend essay en stuurde dat naar een hoge mieter op het ministerie van Justitie. Daarbij liet hij mieter fijntjes weten dat de inhoud van het essay naar buiten zou worden getild als hem op juridisch gebied iets onaangenaams zou overkomen. De betrokken loodsvis werd schielijk van het haakje gehaald en weer stilletjes in de ondernemerszee losgelaten. Waar dat essay over ging? Over nooit geopenbaarde avonturen van prins Bernhard.
De moraal van dit verhaal luidt: als je ondeugende dingen doet zorg er dan altijd voor dat je ernstig materiaal verzamelt over de top van onze nomenklatura. Verwerk dat indien nodig, liefst met het nodige bewijsmateriaal, in een kleurig essay en stuur dat naar een dikke nek op het ministerie van Justitie. Kan je niks gebeuren. Zelfs niet als Fredje minister wordt.

  • Datum: .

dinsdag 11 januari-2011
Gisteren is in El Paso het proces tegen volbloedterrorist Luis Posada Carriles in de eerste versnelling gezet. Wij allemaal denken dat de bijna 83-jarige Cubabomber eindelijk zijn gerechte straf krijgt. Nou, forget it. Hij wordt namelijk alleen maar beschuldigd van meineed en illegale entree van de VS. Maar dat heb je met luitjes die jarenlang als CIA-smurf in het Caraïbisch gebied hebben rondgezworven met bommen, granaten en cocaine. Die gooi je niet zomaar voor de kadi. Stel je voor dat ie gaat zingen. Want onze Luis heeft ernstige storingen onder zijn kruintje. Of ie een half jaartje elke dag drie milligram Clonazepam met een snuifje mirtazapine in zijn soep heeft gehad (1)? Zou kunnen. Maar daar moet je erg voorzichtig mee zijn, want als zoiets uitkomt krijg je misschien al die Cubaanse malloten uit Florida op je dak en voor je het weet heb je een kleine burgeroorlog. Nee, je kan beter al dat gezeik over terroristische aanslagen vergeten (per saldo waren die gericht tegen leden van de orthodox-linkse gemeente), je geeft hem een voorwaardelijk strafje voor een paar kleine overtredingen en je laat de ouwe baas naar huis gaan. Oh, en Gitmo moet blijven!

1. Voor deze vindingrijke medicatie zie aflevering 8 van "Billions and centuries" dd. 10/1/2011.

  • Datum: .

woensdag 19 januari-2011
Je zou haast zeggen dat toeval niet bestaat. Maandag werd in Bosnië ene Bozidar Kovelja in een kruipruimte gedonderd en dinsdag onderging ene Aleksander Cvetkovic hetzelfde lot in Israël. De twee boys zouden in 1995 allebei hebben deelgenomen aan het kelen van duizenden muslims uit Srebrenica. Goed nieuws nu het proces tegen Rado Karadzic wat is ingekakt. En tegelijk een fors signaal aan de Serven dat ze met zijn allen nog altijd in Scheveningen kunnen worden gehuisvest als ze niet stoppen met dat geouwehoer over Kosovo.
Mooi bruggetje. Naast Slobo, Rado en nog een rijtje Servische boeven stond ook vriend Hashim Thaci op het verlanglijstje van de door Györgi Schwartz aka George Soros gestiekte Vredespaleiswacht. Hashim was ooit de leider van het op fascistische leest geschoeide Kosovaarse Bevrijdings Leger (KLA). En die bleken na onderzoek ook de hele winkel van misdadige oorlogsgrapjes doorgestruind te hebben. Maar Hashim lag in bed met de Amerikaanse minister van BuZa Marie Jana Korbelova aka Madeleine Albright. Figuurlijk. Dus die zat snor en kon zich in het vervolg rustig gaan bezighouden met het uitbouwen van zijn mafiastaat, Kosovo (1). Als een van de eersten gesteund door Maximus Verhagen, die in die jaren een voorkeur ontwikkelde voor Serviërs als ontbijt. Vredespaleis? Stekker eruit.

1. Zie ook "Niertjes à la carte" dd. 17 /12/2010.

  • Datum: .

maandag 11 april-2011
Afgelopen vrijdag is de 83-jarige CIA-terrorist Luis Posada Carriles vrijgesproken. Het "proces" ging niet over zijn leutige bomaanslagen op vliegtuigen en hotels in het Caraïbisch gebied of zijn aandeel in Ollie North's wapens-voor-drugsavontuur. Nee, het ging over de vraag of hij tegenover de Amerikaanse autoriteiten gejokt had na zijn stiekeme terugkeer naar de Verenigde Staten. Want jokken is stout. Al het andere niet. Het kelen van burgers uit landen, die in de ogen van de junta in Washington niet in de pas liepen was namelijk "in the interest of the United States".
Voor de zoveelste keer heeft Venezuela nu verzocht om de uitlevering van de oude smeerpijp. Om hem te kunnen berechten voor de aanslag op een Cubaans vliegtuig in oktober 1976, waarbij 73 mensen over de kling werden gejaagd. Maar Chavez kan het schudden. En hij weet het.
Inmiddels heeft Obomba besloten om de als het brein van 9/11 gepresenteerde Khalid Sheik Mohammed en een paar baardvrienden niet voor een burgerrechtbank te laten opdraven, maar voor een militaire. Dat is veiliger, omdat je dan geen of in ieder geval minder last hebt van de media. Want stel je voor dat KSM ineens tijdens zijn proces andere dingen gaat boeren dan tijdens zijn Barbie-verhoren. En dan bedoelen we niet die blonde pantserkruiser uit Oh Oh Cherso maar ene Klaus Barbie. Een SD-er die tijdens de Tweede Wereldoorlog furore maakte in Amsterdam en Lyon met zijn buitengewoon effectieve methode om gevangenen te laten zingen. Onder andere door ze te waterboarden. En KSM is welgeteld 183 keer gewaterboard. Dus die heeft achterstevoren de Mattheus Passion ten gehore gebracht. En dat ie veroordeeld wordt staat nu al vast. Vrijspraak is ondenkbaar. Dat is niet "in the interest of the United States" en zijn enige echte "allie" in het Midden-Oosten.

  • Datum: .