Skip to main content

maandag 30 januari-2012
Vet. Zaterdag liet Leo Panetta een flinke boer. De huidige grote smurf van de CIA gaf namelijk voor het eerst toe, dat ene dokter Shakil Afridi een flink deuntje heeft meegeblazen bij het kelen van Captain Caveman op 2 mei vorig jaar. Nadat bij de Amerikanski's het vermoeden rees, dat de ouwe baardleider zich ophield in een compound in Abottabad schakelden ze dokje in om uit te vlooien of dat echt zo was.
Afridi zette daarvoor een lokale anti-hepatitis campagne op. In het kader daarvan stuurde hij ook een zuster naar Caveman's compound om te kijken of de koters die daar rondhobbelden inderdaad van baardmans waren. Dat bleek zo te zijn en de rest weten we zo'n beetje. Niet lang na de illegale Amerikaanse operatie die eindigde met een één, twee, drie, in god's naam, werd Afridi gearresteerd op beschuldiging van verraad en het in touw zijn voor een buitenlandse inlichtingendienst. En hij zit nog steeds in een kruipruimte in afwachting van een mogelijk proces.
Shakil maakt deel uit van de Afridi-tribe, die redelijk wat in de geitenmelk heeft te brokkelen in Landi Kotal. Een streek in het Pakistaanse gedeelte van Khyber in het uiterste noordwesten. En hoe dolletjes nou, al sinds beginjaren tachtig van de vorige eeuw beschikte de CIA over nog iemand uit de Afridi-tribe in die regio: Haji Ayub Afridi. De vader van de Afghaanse herohandel, die ook in het Nederlandse avontuurlijke wereldje grote bekendheid genoot en in november 2009 het ondermaanse inruilde voor het bovenmaanse (1).
Daaruit mag je misschien heel voorzichtig concluderen, dat de connectie tussen Shakil en Leo's veldsmurfen niet toevallig was. Ook al omdat Haji Ayub door de CIA was ingehuurd om in Khyber uit te kijken naar Caveman.
Dat de familie Afridi met die activiteiten ten behoeve van de Amerikanski's overal in Pakistan als een dolle heeft gescoord is twijfelachtig. Zo werd afgelopen donderdag Haji Gul Rehman Afridi, een leider van de polletieke baardenclub JUI-F, nog voor zijn klus geschoten door twee onbekenden op een brommer. Dat kan voor vriend Leo aanleiding zijn geweest om voornoemde boer te produceren. Uit angst dat Shakil straks ook per ongeluk de pineut wordt.
Nee, de verhouding tussen de USSA en de Paki's is nog steeds vodden. Of we daar wakker van liggen? Niet. Maar wat wil je? Volgende week de Elfstedentocht.

1. Ga onze zoekmachine te lijf met de term "Afridi" en er trekken een paar illustere figuren aan uw nieuwsgierige kijkers voorbij.

  • Datum: .

vrijdag 13 december-2013
De bef nam de benen. Naar Dubai. Welke bef? Samiullah Afridi. Hij was in Pakistan het hoofd van een hele batterij beffen, die zich bezighoudt met de verdediging van dokter Shakil Afridi. Lid van dezelfde avontuurlijke stam als Samiullah en al sinds de zomer van 2011 in een kruipruimte verblijvend. Hij werd ervan beschuldigd de Amerikanski's en met name de CIA te hebben geassisteerd bij het opduikelen van Osama, de zoon van de ouwe Laden (1).
Aanvankelijk wilden de afgepiste Pakistaanse hotemetoten Shakil voor een hele lange tijd achter het streepjesbehang plakken wegens verraad en hulp aan een buitenlandse snuffelclub bij een illegale actie op Pakistaans grondgebied. Dat wisten de Amerikanski's van tafel te krijgen, maar de Paki's waren niet voor één kruipruimte te vangen. Ze beschuldigden dok Shakil er vervolgens van, dat ie poen had gegeven aan foute baarden en ze gratis van medische hulp voorzag. Dokje kreeg daarvoor 33 jaar voor de ballen. Een straf die een of andere opperjurk daarna weer uit de boeken schrapte. Vraag ons niet hoe dat nou kon. Het kon. Denk je, halleluja jutteperen, Shakil geeft een feestje. Niet dus. Hij bleef namelijk achter het behang, omdat ie plotseling verantwoordelijk werd gehouden voor de dood van een zesjarig jongetje, dat hij in 2006 vergeefs had geopereerd vanwege een acute blindedarmontsteking. Dat had niet gemogen, want dokje was wel een dokje maar geen chirurg. Als je iemand voor de ballen wil schoppen vind je altijd wel een goeie smoes.
De familie van Shakil liet zonder twijfel met assistentie van de CIA eerdergenoemde befbatterij aanrukken onder leiding van Samiullah. En die deed blijkbaar zo zijn best, dat ie werd bedreigd met een akelige dood. De een kan daar tegen, de ander niet. Samiullah hoorde tot de tweede categorie en trok aan zijn stutten. Naar Dubai. En dat allemaal om een kutfilm als Zero Dark Thirty in elkaar te hangen. Wat een wereld. Stay tuned.

(1) Over het hoe en wat verwijzen wij met enthousiasme naar deel 1 dd. 30 januari 2012.

  • Datum: .

donderdag 20 maart-2014
Plotseling liet de CIA weer een boer. De neusjesfirma liet deze week out of the blue weer eens weten, dat ze het niet eens is met de veroordeling van dr. Shakil Afridi. Een Pakistaanse chirurgijn die een belangrijk handje hielp bij het opsporen van de directeur van het Flying Circus in 2011 (1).
Toen dat bekend raakte werd Shakil bij de stethoscoop gegrepen en in een kruipruimte gepropt. In afwachting van een proces wegens landverraad, waaraan later nog de humanitaire hulp aan terroristen en moord op een zieke koter werden toegevoegd. Eerst kreeg de ijverige CIA-asset 33 jaar voor de ballen. Na een revisie bleven daar uiteindelijk 23 jaar van over. Uitzicht? Weinig. In dubbel opzicht.
Nee, je zal in de invloedsfeer van de CIA terechtkomen. Bad news. En schrijver dezes kan daarvan meepraten. Stay tuned.

(1) Zie de voorafgaande afleveringen. Smullen

  • Datum: .

woensdag 28 mei-2014
Ook CIA. Eerder deze maand liet de Amerikaanse snuffelclub haast ongemerkt een niet te versmaden bommetje vallen. De jongens en meisjes uit Langley lieten namelijk op 16 mei weten in het vervolg geen “fake-vaccinatieprogramma's” meer te zullen uitvoeren. Huh? Fake-vaccinaties? Jaha, dat deden ze om genetisch materiaal te verzamelen. Dacht je van een lieflijk glimlachende zuster een prikkie te krijgen tegen hepatitis A tot en met Z, maar in werkelijkheid was het dropwater en trok de naald op de weg terug wat DNA van je mee. Bijvoorbeeld tijdens de speurtocht naar de directeur van het Flying Circus in de omgeving van Abottabad. Uitgevoerd onder leiding van dokje Shakil Afridi. De redenering was, dat als je langs die weg bij een koter genetisch materiaal aantrof dat correspondeerde met dat van de betrokken directeur de rest appeltje eitje zou zijn. Je moet er maar op komen. Overigens zit Shakil nog steeds in een kerker. Wegens vermeende medische onvolkomenheden (1).
En nu we het er toch over hebben. Dit soort vaccinatieprogramma's zet ook de deur open voor andere ernstige truuks. Zo is in Israël al eens een heel stel Ethiopische dames stiekempjes gesteriliseerd, die genetisch de sporen van de ouwe koning Salomo droegen en op grond daarvan naar de oevers van de Jordaan waren verhuisd (2). Om nog maar te zwijgen over de mogelijke verspreiding van ebola en andere surprises via een prikje van zuster Clivia. Brrr. Niet aan denken. Je zou bijna fijn-christelijk worden. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 1 en 2, respectievelijk dd. 30 januari 2012 en 13 december 2013.
(2) Zoek eens op de term “Prikkeprik”. Heel leuk.

  • Datum: .

De Paki's hebben ook een Senaat. En af en toe schiet er eens een van de leden uit zijn dutje en perst er een vraag uit. Een paar dagen geleden gebeurde dat ook. Een rollatorsenator vroeg aan minister van Justitie Hamid of hij dokter Shakil Afridi achter het streepjesbehang vandaan wilde halen. Die zit daar nu al zes jaar. Eerst omdat ie de CIA had geholpen bij het opduikelen van Osama bin L. en later omdat ie onbevoegd een blindedarm operatie had uitgevoerd bij een koter die dat niet had overleefd (1). Dat laatste was er met de nekharen bijgesjord. De Pakistaanse junta had er gewoon de pest in dat dokje Shakil die klootviolen van de CIA had geholpen bij een klandestiene onderneming binnen haar landsgrenzen. En eigenlijk is dat nog zo. Dat bleek ook toen Potus-in-spe Trump vorig jaar verklaarde dat ie Shakil uit de petoet zou laten halen zodra hij zijn plekkie had gevonden in de Oval Room. Dokje was zo dom om daar wat al te optimistisch op te reageren en de Pakistaanse hotemetoten verslikten zich meteen hevig tussen twee trekjes aan hun shisha. Van vrijlating was geen sprake. Schijt aan The Donald. Shakil is een Pakistaanse NSB-er. Hij blijft zitten waar ie zit.
Wordt vervolgd. Stay tuned.

(1) Zie deel 1van deze serie dd. 13 januari 2012. In 2013 en 2014 zijn we nog een paar keer op de kwestie teruggekomen.

  • Datum: .