Skip to main content

Octopussy (573)

21 december 2016

Wat zijn dat voor ontvoeringen tegenswoordig? Eerst wordt Ronald Maurits aka “de zigeuner” vlakbij zijn huis in Nunspeet klem gereden door een gezelschap dat sterk op een cleaning team van de overheid leek. Heleboel fuzz en wat gebeurt er? Een paar uur later komt ie gewoon de straat weer inkuieren. Hij was effe naar Brabant geweest. Achtergrond? Wat achtergrond?
En dan afgelopen zaterdag. Was de Amsterdamse avontuurlijk zakenman Dicky Peschar na het eten ontvoerd door een groepje Albanezen. Zei Dicky woensdag na zijn “vrijlating”. Maar dinsdag was ie gespot in het Hilton. Nou hoeft het een het ander niet uit te sluiten en Dicky zou tevoren al een paar keer klem zijn gereden. Dus nou ja. Benefit of the stout zullen we maar zeggen. Deze fuzz zou overigens te maken hebben met de mislukte beursgang van Brandia Global. Een marketingvehikel op sportgebied met op de voorplecht Dicky Peschar en Unico Glorie, de man die indertijd Marco Borsato op camera tot tranen toe beroerde (1).
Mocht u de onbeschrijflijke lust bekruipen om wat dieper in deze modder te duiken dan kan u hier terecht. Alleraardigst detail van dat artikel is de prominente aanwezigheid van dat meisje van Botermans en haar ouwe zakenpartner Plantinga. Want dat duo hebben we in 2012 al eens op de korrel gehad (2). En als u nog een extra snuifje Dicky belieft - gewoon voor de couleur locale - dan raden we u aan ook nog even de serie “Joepie de poepie” door te ploegen. Oké, er mag dan sprake zijn van perpetuum mobile, maar eigenlijk verandert er niks. Stay tuned.

(1) Unico komt bij ons maar heel even in de marge voorbij in aflevering 10 van de serie “Frequent gerommel” dd. 29 april 2003.
(2) Zie de afleveringen 12 en 13 van de serie “Schilderachtig”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016