Tussen premies en piraten (045)

28 februari 2017
Hits: 552

dinsdag 1 november-2011
Tussen premies en piraten (45)

Het was een zware bevalling. Maar afgelopen week kregen een paar Klein Duimpjes in hun strijd tegen verzekeringsreus ASR over de uiterst suspecte ondergang van Hestia/PSL eindelijk hun zin. Ze mochten bij rechtercommissaresse Melissen en curator Dirruk Edens ondermeer hun bezwaren uitrollen tegen de deal die Dirruk direct na het faillissement met ASR sloot. Een deal waarbij de curator niet alleen maar wat financiële cadeautjes uitdeelde uit de faillissementspot. Maf genoeg was ook het uit de roulatie nemen van het zwartboek van Hestia-directeur Marcel van den Berg over de gang van zaken voorafgaand aan de geforceerde demise van Hestia part of the deal. Was mevrouw Melissen daarvan vanaf dag één op de hoogte, te ja of te nee? (1)
Kunnen we flink over deze seance uit gaan pakken. Doen we niet. Om iets prils niet meteen uit zijn voegen te trekken. Maar vreemd is wel, dat de wel degelijk tot de Duimpjes behorende Marcel van den Berg niet was uitgenodigd (2). En die was daar knap pissig over. Hij schreef onder hoge druk woensdag jl. de volgende mail aan Dirruk, het baasje van Edens Legal. Komt ie:

"Geachte heer Edens,
Vandaag heeft het gesprek met de RC plaatsgevonden. Ik blijf het vreemd vinden dat ik als voormalig bestuurder niet gehoord word. Maar goed, de waarheid zal uiteindelijk toch wel boven water komen. Graag ontvang ik, als het kan deze week, een verslag van u van wat er vandaag besproken is. Op voorhand mijn dank daarvoor".

Marcel's druk steeg met de dag en hij schoot afgelopen zondag nog een mail op Dirruk af. Gaat ie:

"Geachte heer Edens,
Vorige week deed ik u bovenstaand verzoek. Hierop heb ik geen reactie mogen ontvangen. In het digitale tijdperk en de 24/7 economie lijkt mij 5 dagen om even een reactie te geven een redelijke termijn. Om er zeker van te zijn dat ik een behoorlijk verslag krijg cc ik de rechtbank van Amsterdam.
Inmiddels hebben wij binnen onze gelederen onze verbazing uitgesproken over het feit, dat u bijna 500K hebt gedeclareerd, terwijl er al jaren niets aan het dossier is gedaan. Vastgestelde bedragen begrijp ik. Dat impliceert echter geenszins dat u ongebreideld kunt declareren zonder dat daar werkzaamheden tegenover staan. Ook hieromtrent zou ik als bestuurder graag een behoorlijk overzicht krijgen met verrichte werkzaamheden, gewerkte uren, uurtarieven en dergelijke. Graag ontvang ik een en ander thans zo spoedig mogelijk"


Je zal zo'n mailtje krijgen. Word je niet vrolijk van. Stay tuned.

1. Over het steekspel rond deze pakjesavond zie vooral de knallende afleveringen 28/ 29 en 31/32 van deze serie die u kunt verorberen als u gebruikmaakt van ons zoekapparaat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 552
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch