Skip to main content

Stroppie in Amerika

woensdag 1 februari-2012
Eergisteren bracht de Georgische president Mikhail Saakashvili een bezoek aan het Witte Huis voor een babbel met zijn baas. Daarna deden ze een routineus rondje meet the press, in dezelfde ruimte waarin eind november Mark Hip Hop losjes zijn maatje 47 op en neer liet wiebelen. Mocht u geïnteresseerd zijn: voor zover wij weten heeft Suckassvili bij deze gelegenheid niet geprobeerd om zijn stropdas op te vreten en was ons Zeeuws meisje niet aanwezig.
Maar dit terzijde. Waarover ging hun babbel? Nou, voor het antwoord op die vraag hoef je niet te wachten op een correspondent van de NOS. Barack en Stroppie hebben gebabbeld over hun onderlinge handel en hun militaire samenwerking. Wat dat laatste betreft: eind vorige week raakte het bericht in de mainstream, dat de USSA het aantal geheime uitvalsbases in de wereld gaat uitbreiden. Om vandaaruit net als de undercovers van Hans Hillen met ontraceerbaar wapentuig slinkse operaties uit te voeren in aanpalende gebieden. Of er af en toe een droontje tegenaan te gooien. En zijn wij nou zo gek of zit u in een dwangbuis als wij veronderstellen, dat Georgië een van de landen is waar op korte termijn minimaal één zo'n basis uit de grond wordt getrokken?
In ieder geval heeft een Georgische oppositielijder kortgeleden al geboerd, dat de Amerikanski's militaire hospitalen en vliegvelden laten verrijzen in Stroppie's achtertuin en dat er plannen zijn om een onderzeeboothaven te installeren. Nou heeft Georgië twee lastige buren, Rusland en Iran. Zullen we erom knobbelen wie het eerste iets gaat merken van die speciale groene smurfen in Stroppieland? Of hoeft dat niet, omdat u ook denkt dat het Iran wordt? En dat allemaal om de dollar op de been te houden. Je zou je ijsmuts erbij opvreten!

Klik hier om uw reactie toe te voegen