Skip to main content

Valse vlag met ringen (002)

02 maart 2017

vrijdag 6 juli-2012
Zou ie dat nou wel doen? Vanochtend bereikte ons het verontrustende bericht dat prins Willem IV i.o. het plan heeft opgevat om op 27 juli aanstaande de opening van de Olympische Spelen in Londen bij te wonen. Nou hebben we Constantijn en prinses Brinkhorst op de reservebank en daar is niks mis mee, maar waarom zou je het gevaar opzoeken? Afgelopen dinsdag schreven we al dat een Noorse baard op weg zou zijn om de Spelen explosief te laten verlopen en dat de cursisten van beveiligingsfirma G4S een sterke gelijkenis vertoonden met het vermaarde tikkie-terug-duo Jaap en Dirk. Goed, er zijn tijdens deze versie van het spierenfestival dat ons om de vier jaar overvalt talloze stille smurfen actief en net zoveel zwaarbewapende groene collega’s. En ja, op een stel taktisch gekozen plekken staan luchtafweerbatterijen, maar toch ... Trouwens, over die luchtafweer gesproken, daar zit een raar luchtje aan. Normale mensen zoals u en wij denken, dat die naar boven gerichte raketten, aangevuld met sniperhelicopters en Typhoonjets, bedoeld zijn om eventuele baardkamikazes onschadelijk te maken. Blijf je wel zitten met de vraag of de brokstukken van zo’n 9/11-toestel dan bijvoorbeeld niet in het Olympisch zwembad terecht kunnen komen in plaats van op een buurt als Brixton, maar daar hebben we het nu even niet over. Nee, we hebben het over serieuze alternatieve mogelijkheden.
Ene Nick Pope heeft namelijk gewaarschuwd dat snode E.T,’s van de hectiek rond de Spelen gebruik zouden kunnen maken om ons onaangenaam te verrassen. En die Nick is niet zomaar iemand. Dat is een voormalige ufoloog van het Britse ministerie van Defensie. Normale mensen zoals u en wij (bis) denken dan, dat friend Nick een enorme klap van de Mull of Kintyre moet hebben gekregen. Maar als je weet, dat het Pentagon onlangs ernstige anti-aliens oefeningen heeft gehouden in Australië, dan krabbel je toch even achter je twee aangeboren ruimteschotels en gaat op zoek naar het telefoonnummer van Will Smith.
Dus als we Tjibbe Joustra een goeie raad mogen geven: hou koning Willem IV i.o. thuis en haal Friso als een Olympische speer terug naar een plek achter de duinen. Dit zijn geen grappen meer.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
valse vlag met ringen