Skip to main content

An der schönen grauen Donau

maandag 30 april-2012
Het is niet anders. De laatste dagen scharrelt de heer M. Hein opvallend vaak rond op onze site. Vanochtend bereikte ons een nieuw onheilsbericht.
Vanochtend is ene Shukri Ghanem aangetroffen in de Donau, vlakbij het UN-gebouw in Wenen. Keurig in het pak, dus de mogelijkheid dat Shukri te water ging voor een matineus zwemtochtje kunnen we gevoeglijk uitsluiten. Kom je al gauw bij twee andere mogelijkheden uit. Hij werd tijdens zijn vredige morgenwandeling niet goed en kukelde te water, of hij kreeg een duwtje van een of andere onverlaat. De Weense smurfen gaan uit van het eerste, wij van het tweede.
Shukri was namelijk geen lullige Spaziergänger. Hij was in deze eeuw jarenlang de Libische premier en was mede-verantwoordelijk voor het salonfähig maken van Khadaffi. Verder was hij later als olieminister een hele meneer binnen de OPEC en was hij volledig op de hoogte van alle manipulaties rond de Lockerbie-affaire, Tony Blair's desert-deal, het stieken van Sarkozy en meer van dit soort hete patatas fritas.
Hij werd beschouwd als een gap van Khadaffi zelf en vooral van diens zoon Saif, die vorig jaar al beweerde dat Sarko poen had gekregen voor zijn verkiezingscampagne en nu gelijk lijkt te krijgen.
In 2011 koos Shukri voor de beschermers van de burgerbevolking en nam schielijk via Tunis de benen naar Wenen. Maar als je zoveel weet over de shitberg in Libië dan ben je nergens veilig. En voor je het weet zorg je voor een dissonant in de favoriete deun van André Rieu. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen