Skip to main content

Terra Vulgaris (012)

31 maart 2017

woensdag 15 april-2009
Wij hebben in deze rubriek al een paar keer met de vraag gestoeid hoe het nou mogelijk was, dat uit de Pleuris Bak Met Geld, de afdeling Hamelen van Terra Vitalis, een kleine 50 meloen euro was verdampt. Onder het toeziend oog van ondermeer Guus Stille en Harrie van Mens. Geen koek-en-zopie-exploitanten, maar echte professoren met naar wij aannemen veul verstand van poenkwesties. Zoals het volgens de journalistieke normen van voor de oorlog hoort hebben we Harrie nog wel eens benaderd met een hoogpolige mail (1). Maar noppes. No reply. Jammer, want we hadden toch graag willen weten of onze Bossche (waarnemend) raadsheer al toeziend wel in de smiezen had wat zich in Haarlem, in Costa Rica, in Marbella en op Ibiza allemaal afspeelde. Maar met hulp van een toegeschoten insider kwamen we kortgeleden er toch achter hoe Harrie zelf over een paar interne kwesties dacht. Leest u even mee?

"Ik ben toezichthouder. Ik weet van de situatie. Ik ben verdomd goed op de hoogte en ik besteed er klauwen tijd aan. Dat heb ik altijd gedaan en tot nu toe ben ik er wel trots op dat we zo ver gekomen zijn. Want ik had vier jaar geleden nooit gedacht, dat we nog zouden bestaan.
Ik wist niet ... Ik wist wel dat er te gemakkelijk reizen zijn toegezegd. Dat wist ik
".

Het kost kennelijk wat moeite, maar met dat laatste bedoelt Harrie dat hij er wel degelijk van op de hoogte was, dat er bij PBMG met zwierig gemak snorkelreisjes naar Ibiza en andere prettige oorden werden uitgedeeld als de quota werden gehaald bij het over de streep trekken van groene investeerders. Een van de oorzaken van PBMG's teloorgang in 2008. Om over zaken als de wel gedeclareerde, maar niet gemaakte reisjes en de ferme belastingschuld maar te zwijgen. Maar goed, zand erover. Uithuilen en opnieuw beginnen. Met een frisse afdeling Hamelen. Zou je toch denken dat daarvoor nieuwe bezems worden aangeschaft. Forget it. Aan het hoofd van die Global Marketing Solutions staat Hennie Stevens, voormalig verkoopmanager van de Pleuris Bak Met Geld. Harrie daarover:

"Daar een verkoopdirecteur neer te zetten die goed kan verkopen, integer is en weet ik allemaal, dat is zo moeilijk niet. Wie ervaring heeft met het verkopen van kapotjes, die kan ook bomen verkopen. Dat weet ik zeker".

Nou zal het toch niet zo zijn, dat Hennie Stevens op ramkoers heeft gelegen met paus Bennie, maar om als een integere kapotjesverkoper te worden neergezet moet voor hem toch ook een verrassing zijn. Prof Harrie heeft nog meer interessante uitspraken gedaan tegenover onze informant. Dus u weet het, stay tuned.

(1) Zie Terra Vulgaris aflevering 9 dd. 5 maart 2009.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris