Skip to main content

From Libya with love

donderdag 23 oktober-2014
Ja hoe heet ie nou? Die gozer die gisteren in Ottowa de boel op stelten zette. Volgens de Volksfiets van vanochtend zou hij als Michael Joseph Hall zijn geboren, maar later zijn naam hebben veranderd in Michael Zehaf-Bibeau. Geen naam die je zomaar uit een boom plukt. Is ook niet zo, want zijn vader heet Bulgasem Zehaf en zijn moeder Susan Bibeau. Zo simpel is het. Dus waarom Hall? Nog niet helemaal duidelijk.
Bulgasem is van oorsprong een Libiër, die ooit Tripoli inruilde voor Montreal waar hij een kroeg uitbaatte. Susan was werkzaam bij de Canadese immigratiedienst en mogelijk heeft Allah ze in elkaars armen gedreven toen Bulgasem in Canada aanklopte voor asiel. Allah of niet in 1999 ging het stel uit elkaar. In 2011 ondernam Zehaf senior een trip naar Tripoli. Naar alle waarschijnlijkheid om een potje mee te knokken tegen Khadaffi, die in oktober van dat jaar de vlag streek. Ook junior zou in datzelfde jaar in Libië aktief zijn geweest en mogelijk is hij daar lichtelijk in de war geraakt.
Hoe dit zij, in Canada was hij al een paar keer in aanraking met de afdeling handhaving en hij raakte uiteindelijk zijn paspoort kwijt. En dat is lastig als je wilt toetreden tot het baardengilde van ISIS, waarvan sprake is. Nou schijn je overal jihadistje te kunnen spelen. Dus wie houdt je tegen als je het plan opvat om een Canadese wachtpost ondersteboven te knallen? Of als je door een Gladiool daartoe wordt aangezet. Want niets is wat het lijkt en ISIS kan zomaar een filiaal van de CIA zijn. En als dat zo is, dan kijk je ook meteen weer anders aan tegen die Libische tripjes van vader en zoon Zehaf. Kortom, weer een lekker happie voor conspiracy lovers. Anyone?

Klik hier om uw reactie toe te voegen