Skip to main content

Landbouwactiekamp in DenBosch

maandag 2 juli-2012
Van 5 tot en met 10 juli is er voor de tweede keer een "landbouwactiekamp", deze keer in DenBosch. Onder de leus "Voedsel terug in eigen hand" organiseert ASEED een zes-daags kamp met praktische workshops, trainingen, discussies, lezingen, sprekers, en actie voor goede ecologische initiatieven, alternatieven voor industriële landbouw, voor een andere voedselketen, tegen gentech en vleesindustrie, en meer… voor activisten, slow-foodies, boeren, tuinders, studenten, dierenvrienden en ieder ander die meer willen leren over duurzame en onduurzame landbouwpraktijken. Kom meedoen!

In een woonwijk in het oosten van de stad, in en rond een gekraakt buurttuinproject, genaamd "De Graafsehof". Met onderandere gentech-update door Greenpeace, gentech-veldbevrijdings-bewegingen door het Belgische FLM (meer voorbeelden van gelijke groepen/acties in andere landen welkom!), introductie in verschillende vormen van duurzame landbouwsystemen (biodynamisch, landbouw-ecologie, permacultuur), het bewaren van zaden, natuurlijk plaagbeheer en gezonde bodem in je moestuin, leren werken met landbouwgereedschap, actietrainingen door Vredesactie, tractorrijden, praten en werken met boeren, een discussie over de Europese beweging voor voedselsoevereiniteit. Het programma begint op donderdag 5 juli en gaat door tot en met maandag 9 juli. Op 10 juli wordt er geevalueerd en afgebroken en opgeruimd.

Op zaterdag 7 juli, vanaf 13.00 uur is er een alternatieve landbouwmarkt, dan is het programma iets meer gericht op mensen uit de buurt en andere geïnteresseerden die nog weinig van landbouw weten. De workshops zijn vooral introducerend en met veel ruimte voor gezelligheid. Er zal een kleine informatiemarkt zijn. Zaterdagnacht veranderen we een tent in een gezellig café, waar iedereen ideeën en voorbeelden kan uitwisselen. Organisaties, initiatieven en individuen hebben de gelegenheid om een tafel te reserveren, waar mensen rondom kunnen gaan zitten voor een informeel gesprek.

Weet jij waar jouw eten vandaan komt? Wil jij ook de voedselproductie in eigen handen nemen en helpen om de voedselketen tussen boer en consument korter maken? Meer weten over de strijd tegen gentech en industriële landbouw die wordt gedomineerd door grote bedrijven? Wil je acties organiseren tegen de vleesindustrie en de import van diervoeder?
Ben je ook geïnteresseerd in het produceren van je eigen voedsel op een duurzame, klimaatneutrale, autonome en sociale manier? En niet bang om vieze handen te krijgen in een workshop? Dit en meer komt aan bod tijdens het kamp. Kijk voor meer informatie op deze website...

Klik hier om uw reactie toe te voegen