Skip to main content

Veiligheid en justitie

donderdag 21 februari-2013
Gebeurde vandaag in Purmerend. Een van onze redactieleden ziet op de hoek van een straat een telefoonkastje open staan. Deurtje was eruit getild. Sleutel zat nog in het slot en maakte onderdeel uit van een hele verzameling lotgenoten aan een redelijk omvangrijke bos. Redactielid in kwestie probeert het deurtje weer op zijn plek te duwen, maar blijkt daarvoor iets te fijn gebouwd. Hij neemt de sleutelcollectie mee naar huis en belt de smurfemarij ter plekke. Is een 0900-nummer, maar voor een aangifte ten behoeve van het nut van het algemeen moet je iets over hebben.
De weldoener krijgt een mevrouw aan de telefoon. Na uitleg vraagt de mevrouw vriendelijk of ze even mag overleggen. Duurt even en dan komt ze terug met de vraag of de ongelukkige vinder de bos met sleutels even naar het bureau wil komen brengen. Bij de meldkamer. Misschien is al het blauw op straat. Je weet het niet. Dus in godsnaam op het fietsie naar het buro bij een gevoelstemperatuur van – 8 en een wind tegen zijn voorgevel van een beaufortje of 5.
Op het buro wordt hij ontvangen door VIER dames die gezellig zitten te kouten in een kransje achter de balie. De verwaaide aangever toont de sleutelbos en meteen zegt een van de agentes dat hij bij de gemeente moet wezen. Die heeft het in ontvangst nemen van gevonden sleutelbossen op zich genomen (??). De licht aangeslagen scribent legt nog eens uit dat de bos bij een kastje met telefoonaansluitingen hoort en dat dat kastje al een tijdje gewoon open staat. Een andere agente oppert dan aarzelend het idee dat het kastje misschien is opengebroken door een of andere onverlaat. Sure, en die laat vervolgens zijn hele sleutelbos achter. Uiteindelijk wordt de bos in ontvangst genomen en de eenzame fietser bedankt voor de boodschap.
Drie keer raden wat die de volgende keer doet als hij een of ander kutkastje van een of andere openbare kutvoorziening open ziet staan met een bos sleutels in het deurtje. Ja, doei.

Klik hier om uw reactie toe te voegen