Skip to main content

Verdacht geknerp rond De Terp (009)

27 maart 2017

vrijdag 9 maart-2007
Dus, die bouwjongens kwamen in Bertje’s villa Zielknijper. Met topdogs van VROM en aanverwante artikelen. Maar ook directiejongens van woningbouwcorporaties. Allemaal op zoek naar hun diepste zieleroerselen om beter te functioneren. Of intensief te oefenen voor een optreden in enquêteshows, beleidsvergaderingen etcetera etcetera. Uiteraard wordt er ook tijd uitgetrokken voor ontspanning. Per slot zijn die jongens en meisjes uit de beleidssfeer ook maar Human. Kan je denken aan een potje ping pong, een drafje door de bossen, een paar baantjes trekken, zweten in de sauna of een nummertje bonken in het donker. Volgens een voormalig medewerker werd voor dat laatste met enige regelmaat de hulp van de escortbrigade ingeroepen. Kunne naar keuze en een ruime marge wat leeftijden betreft. U vraagt en wij draaien.
Overigens kennelijk niets bijzonders in entourages à la De Terp. Zo werd bijvoorbeeld door de directie van VROM ooit het bureau “Renew” ingehuurd om voor 3½ ton de boel weer in het gareel te krijgen. De bijbehorende séances vonden plaats in een luxe hotel in Bergen aan Zee. Quote:

“Terwijl we allerlei vreemde toneelstukjes en zweefsessies moesten doen gooide de Onderdeelcommissie gelijkertijd de handdoek in de ring door het vertrouwen op te zeggen in de directeur. De dagen leverden slechts een naaktzwemsessie in het zwembad op tussen enkele rondborstige dames (debiteuren/crediteuren) en enkele zwaargeschapen cq. ruimdenkende rechercheurs met vervolgspelletjes op de hotelkamers. De 3,5 ton belastinggeld was voor hen geen weggegooid geld”.

De betrokken directeur werd kort na het vernieuw-experiment bij de vulles gezet. Hij werd tegen een buitenmodale vergoeding vervangen door een interim uit het SG-bassin en de troubles waren voorbij. Zo eenvoudig kan het zijn. Het rapport over de gebeurtenissen in Bergen aan Zee was vernietigend, maar toch nog zo geschreven dat “Renew” uiteindelijk wel zijn poen kreeg. Lekker hè, zo’n verhaal. Vooral als je net een blauwe brief hebt gekregen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Verdacht geknerp rond De Terp