Skip to main content

Aadsje en Theo

vrijdag 27 april-2012
Bellissima. In de loop van deze eeuw klopte om de zoveel tijd een Italiaanse broodschrijver aan bij het toegangsdeurtje van het Rotterdamse smurfenbureau. Bij korpschef Aad Meijboom. Om te vragen of en wanneer de stiekem in 010 verblijvende wapen- en gifhandelaar Theo Cranendonk een enkeltje DSL naar Italiƫ kreeg. Aadsje stuurde de betrokken laptopkoningen met een kluitje het schaarse Rotterdamse riet in.
Al dan niet daarbij gesouffleerd vanuit de door een kindervriend bestierde bunker aan de Haagse Schedeldoekshaven (1).
Wat deed Aadsje normaliter als er weer zo'n Italiaanse kanenbraaier aan de deur stond? Dan keek hij allicht effies op zijn compu wat er zoal bij Justitie was begraven over Theo. Alleen, dan had ie wel een probleem.
Vandeweek kwam namelijk een rapport de Maas afdrijven. Daarin stond dat het hopeloos gesteld was met de computersystemen binnen het nationale smurfenapparaat. Ingevoerde info was vaak onvolledig en het duurde 87 uur en 36 seconden voor je toch nog wat nuttigs naar boven takelde. Daar wilde de samengeveegde korpschefs vanaf. Maar wie had inmiddels de leiding van de ICT-afdeling? Juist! U bent een speurneus. Aadsje Meijboom. En wat denk je? De chefs zagen Aadsje niet als de figuur die het nieuwe compusysteem voor de blauwe nationale trots uit de prut moest trekken. Aadsje boos en nam de zak.
Maar nu begrijpen we meteen waarom Aadsje vriend Theo al die tijd ongemoeid liet. Hij kon hem niet vinden op zijn compu. Wat kunnen sommige dingen toch eenvoudig uit te leggen zijn.

1. Zie aflevering 15 van de serie Ship Ahoy

Klik hier om uw reactie toe te voegen