Skip to main content

Crisis, wat voor crisis?

dinsdag 7 februari-2012
Nick Whitney was tot voor kort directeur van één van de vele Europese instellingen. In zijn geval was dat het European Defense Agency. In een interview met een Nieuw Zeelandse krant (NZHerald) uitte hij zijn bezorgdheid over de toekomst van de Euro, stijgende olieprijzen, bankroet gaan van landen als Italië en een diepe recessie in Europa. Nu hoor of lees je dat wel vaker, dus wat is er nieuw. Nieuw is dat dit de gevolgen zouden zijn van een Israelische aanval op Iran, aldus Nick. Niet dat zulke kleinigheden Israël of diens marionet de VS ervan zouden kunnen afhouden, want staatsbelang gaat altijd voor alles.
Op dat potentiële strijdtoneel meldde zich afgelopen weekend een nieuwe acteur, Pakistan. Dat land deelde mee dat als Israël Iran zou aanvallen het genoodzaakt zou zijn om met dezelfde munt terug te betalen. Zal wel grootspraak zijn.
Trouwens over grootspraak gesproken, ook zo de maag vol van de slachtpartij in Homs? Ja, die Russen en Chinezen laten dat maar gebeuren terwijl het “vrije westen” de democratie wil vestigen.
Even terug in de tijd ... Israel isoleert Gaza, bombardeert dagelijks en er zijn laten we het houden op 1300 doden. Wie blokkeert voor de zoveelste keer een veiligheidsraad resolutie. Juist die verdediger van de democratische vrijheden van het volk, de VS. Want ja, Israël hè, dan houdt het denken op.

Klik hier om uw reactie toe te voegen