Skip to main content

Remember elf september (002)

09 april 2017

vrijdag 20 februari-2009
Effe terug naar de geheimzinnige electronische run op de banken, een paar dagen geleden zo fleurig beschreven in aflevering 1. Want je vraagt je toch af welke bijdehand in recordtempo 550 miljard uit het hok van de spaarvarkens haalde en daarmee de hele Amerikaanse economie op scherp zette. Gaan je gedachten toch al gauw uit naar het baasje van onze Mabel van Oranje. Want vriend Soros heeft in 1992 al eens bewezen dat wat ie in zijn kop heeft niet in zijn kont heeft zitten. In dat jaar haalde ie namelijk ten eigen bate het Britse Pond van zijn sokkel en de Europese monetaire wereld uit zijn evenwicht. Er zijn nu vogels die suggereren, dat Georgieporgie zo'n pesthekel had aan George Wacko Bush en zijn meer dan veertig rovers dat hij vorig jaar september bovenstaande run op gang bracht. Om er zo voor te zorgen dat de Democraten de verkiezingen zouden winnen. Gewoon, daar zag ie meer matzes in.
Leuke theorie. Maar een pesthekel of niet Soros en de Bushes zitten wel samen in Carlyle. De beruchte vlucht aasgieren, waarin ooit zelfs de Saoedische soort in meevloog (1). En wie heeft zich deze week gemeld voor het bijvoeden van een stel Amerikaanse spaarvarkens die zwak op hun poten zijn komen te staan door het uiteenspatten van de hypotheekbel? Ja. Juist. Carlyle. Voorlopig met een bescheiden 1 miljard dollar, maar mocht het nodig zijn dan zit er nog heel wat meer in het vat. Of er binnen deze aasgierengemeenschap ook nog plannen zijn om buiten de VS een graantje mee te pikken is nog niet bekend. Maar gezien het feit, dat Olivier Sarkozy (de halfbroer van de Sayan Soleil) voorop vliegt bij deze operatie mogen we ook elders het nodige verwachten.
Oh btw. Vriend Olivier is twee jaar geleden overgekomen van de Zwitserse bankreus UBS. Momenteel een zwaar zwalkend spaarvarken, dat nu ook nog eens door Amerikaanse koddebeiers is gedwongen om met een hele lijst met namen van lieden op de proppen te komen, die er bij voornoemd varken een geheime rekening op nahouden. Die mogen nog een toetje van Pete Fiscus verwachten. Je mag ook niks meer tegenswoordig. Stay tuned.

(1) Voor wat uitwerpselen van deze afschrikwekkende club kunt u terecht op onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Remember elf september