Skip to main content

The Greek Way

maandag 5 september-2011
Even terug in de tijd van de ijzersterke verzekeringen dat het allemaal wel goed komt daar in Griekenland. Een bezuiniginkje of wat en voilà, banken gered, land gered en bevolking eh... Nou daar letten we effe niet op. Eerst kregen we een vernietigend rapport van de EU over de betrouwbaarheid van alle Griekse financiële gegevens, daarna een fors besluit. In Griekenland wordt de zogenaamde State Budget Execution Monitoring Office (SBEMO) ingesteld, onder de zweep van mevr. Stella-Savva Balfousa. Alles sal reg kom.
Wat zien we op 1 september ... een SBEMO rapportje dat stelt dat de publieke schulden van Griekenland nu buiten controle zijn geraakt. Enkele uren later was mevr Balfousa haar baan kwijt. Waarom? Nou volgens de Griekse minister van Financiën omdat de SBEMO de noodzakelijke kennis, ervaring en verantwoordelijkheid mist om de Griekse begrotingsdoelstellingen te kunnen beoordelen. Een jaar geleden was de SBEMO nog zo ongeveer het beste van het beste qua staf, nu zijn ze oenen.
En hier maar roepen dat Griekenland gesteund moet blijven worden. Kijk, als het nou om de bevolking ging, maar ja daar denkt niemand aan. Ook Bibi niet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen