Skip to main content

Belazerd en bedonderd

donderdag 1 november-2012
Nee, we hebben het niet over de stijging van de ziektekostenverzekering, het instandhouden van marktwerking in de zorg mag immers wel wat kosten. En dat wordt betaald door de burgers (nou ja, door de mensen met een middeninkomen). Leuk hè die interviews met mensen uit de midden groepen in het journaal van gisteren? Daar valt nog veel te halen. We'e all in it together, jaja... Anderzijds, eigenlijk mag je toch van ons verwachten dat we weten dat verkiezingsbeloften niks waard zijn. Tenzij uiteraard de sociale verblödung nog omvattender is dan gedacht.
Maar genoeg hierover, het gaat ons over de EU en de bezuinigingspolitiek (meer markt minder sociaal). In de Britse Telegraph stelt Evans-Pritchard dat de politiek in Duitsland en Nederland zijn belachelijke farce tegenover de kiezers moet stoppen. Griekenland gaat Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk gewoon belastinggeld kosten. Alles wat daarover door ministers en kamerleden is verklaard is loos gepraat geweest, gericht op tijdrekken. De bezuinigingen in Griekenland (voor het gemak vergeten we Spanje, Ierland en Portugal maar even) leiden daar tot alleen maar grotere ellende (190 procent van het BNP aan schulden, knevelen van de pers, inperken democratische vrijheden, sociale ellende alom). Elke geruststellende bezwering uit de monden van politici, burokraten van EU en IMF en hun roeptoeterende journalistieke hofhouding is gewoon hete lucht gebleken. Nee, we hebben geen ijsberg geraakt zouden ze op de Titanic gezegd hebben, ga gerust naar bed, niks aan de hand. En als er wat aan de hand is hebben we reddingsboten genoeg.
Tegen die achtergrond is het snelle sluiten van een regeerakkoord tussen twee neoconservatieve partijen wel te verklaren. Landsbelang meneer, landsbelang. Laten we het de kiezer niet moeilijker maken dan het is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen