Skip to main content

Torpedo aan bakboord (015)

23 maart 2017

woensdag 18 november-2009
Herinnert u zich deze nog nog nog nog? Aflevering 7 van deze serie. Leest u maar even, zetten wij ondertussen een bakkie.
Waarmee werden wij gisteren verblijd? Met het bericht dat er 'n schuit vol Afghaanse vluchtelingen bij Timor werd aangehouden door een Indonesische kustwacht. Na controle mochten de Afghanen best verder varen naar Australie, maar dan moesten ze wel 50.000 dollar schokken. Iedereen zijn varken omdraaien, maar ze kwamen niet tot die 50 ruggen. Nou ja, geef maar wat je hebt en dan oplazeren.
Compleet leeg geschud stuitten de vluchtelingen een paar zeemijlen verder op een andere moderne stamper van de Indonesische kustwacht. En opnieuw werd er poen geeist. Kan je moeizaam uitleggen dat je net bent uitgekleed door collega's, dat helpt daar net zoveel als een zebrapad op de A1. De Afghanen mochten niet verder. Maar omdat ze dachten dat ze zich in internationale wateren bevonden gaven ze gas. Zonder waarschuwing vooraf werden twee opvarenden door de Indonesische krachtpatsers voor hun noten geschoten. Omdat ze "probeerden te vluchten". Hun schuit werd opgebracht en de 61 vluchtelingen werden op West Timor geinterneerd. Inmiddels is een gedeelte van hen al het land uitgezet, de rest volgt naar verwachting maandag. En nou maar hopen dat Hansepans van Baalen even tijd kan vrijmaken om in Djakarta de mensen op te roepen de straat op te gaan. Om die autoritaire klootzak van een Yudhoyono te dwingen op te sodemieteren en van Indonesie een echte democratie te maken. Desnoods met korvetten uit Nederland. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 maart 2017
Torpedo aan bakboord