Skip to main content

Weltschmertz

11 januari 2018

De komkommertijd duurt tegenwoordig 52 weken, Nieuws was gisteren dat kleine kinderen graag dingen in de mond stoppen en doorslikken. Zelf ben ik zo gered van dropjes die konijnenkeutels bleken te zijn. Nu zijn het geen keutels, maar kleine batterijtjes die ingeslikt worden, een specialiste kwam uitleggen hoe dat werkt en wat de gevolgen zijn. Op dat inslikfront is er echt nieuws, dit. Dit wondermiddel kan communiceren met de smartphone, dus je weet precies wanneer je weer de frisse lucht in mag. Ook al nieuw is deze innovatieve app. Was wellicht handig geweest voor Assange.

Bij onze oosterburen weten ze ook van innovaties. Vanaf 1 april (jaja) krijgen alle nieuwe auto's een simkaartje. Permanent online met ECall dus, want het kan niet worden uitgeschakeld. Voor de veiligheid van de bestuurder is het PR verhaal. Zoals gebruikelijk staan ze te dringen om die gegevens; de verzekeraars, de overheid, de autobouwers. Fiat geeft de gegevens door aan Facebook (krijgt die auto een aigen pagina?) en uiteraard aan die andere datasuckers zoals: google en apple. Andere merken vinden Facebook te ver gaan maar de rest, moet kunnen. Trouwens de gegevens bevatten niet alleen zaakjes als snelheid, tankgedrag, rijstijl, maar ook wat er zich op bijrijdersstoel afspeelt. Wat dat laatste precies inhoudt daar konden de fabrikanten geen antwoord op geven.  

 

Jacques
Gisteravond om 11.00 bij het uitlaten van mijn Mechelaar zag een jongen uit een auto stappen. Je hebt zo van die momenten. Ik dacht toch eens het kenteken controleren. Tja het klopte niet met model. Zou zo'n simkaartje helpen? Ik denk van niet. Het zijn meestal snelle Audi's of BMW's die door handige jongens gebruikt worden. Je zou toch zeggen daar heeft de autofabrikant iets op gevonden om dat gebruik tegen te gaan. Handige jongens hebben daar wat op.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2018