Skip to main content

Skenes vanachter de coulissen (025)

31 maart 2017

dinsdag 7 februari-2006
Gek, nooit gedaan. Even bij de KvK gekeken naar wat simpele officiële gegevens over de zakelijke vehikels van de over the moneyhill geraakte broertjes Skene. Wat blijkt? Dat hun Stichting Administratiekantoor Teleholding, Teleholding International BV en Teleholding China BV staan gestald op het adres Gerrit van der Veenstraat 112 hs. Ja en? Nou niks, maar in datzelfde pand huisde op een etage hoger Evert Hingst. De op 31 oktober van ons weggerukte consigliere van het avontuurlijke Amsterdamse wereldje en jeugdvriend van de Marmot (1). Hij had die etage in 2001 gekocht van de eigenaar van het pand, Iduna Investments BV uit IJmuiden (2). En toeval bestaat niet, laat Iduna nou de voortzetting zijn van het inmiddels berucht geworden Convoy Vastgoed van wijlen Willem Endstra.
De Skene-vehikels staan overigens louter administratief op dat adres gestald. Daar wordt namelijk de boel bijgehouden door TEZ Management Consulting BV, dat niet ver daar vandaan in de Michelangelostraat nog een Stichting Derdengelden erop nahoudt. Volgens een medewerkster van TEZ heerst er niet veel beweging rond de Teleholding-dossiers. Maar gezien onze eerder gepubliceerde bevindingen is dat net zo logisch als het zenuwachtige optreden van maître Moszkowicz na het lezen van het dossier-Holleeder.
Of je zware conclusies moet verbinden aan het feit, dat Evert en de Skenes op een bepaalde manier een adres deelden is de vraag. Een ding is zeker: zij hadden allebei een connectie met Willem Endstra. En komen voor in diens geconfisqueerde boekhouding, die door Teeven cs. wordt gehanteerd bij de vervolging van de Neus en zijn Nederlands/Joegoslavische wild bunch. Stay tuned.

1. Volgens bronnen uit het Amsterdamse wereldje de bijnaam van HKH prinses Mabel toen zij nog platonisch met Klaas Bruinsma ronddobberde op de Neeltje Jacoba en een tijd lang in een van diens panden - aan de Prinsengracht – zou hebben verbleven (zie aflevering 22 van de serie “Mabeltje” op onze Followup-site).
2. Zie ook aflevering 193 van de serie Octopussy op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Skenes vanachter de coulissen