Skip to main content

Vrienden onder elkaar (034)

24 januari 2019

Dit stukkie gaat listigjes verhuld over liefde in de high society. En onze kennis putten wij uit een mailtje van de “erkende sloper” Peter Lagendijk aan de ons te vroeg ontstegen wasstraatconnaisseur Henk van de Meene (rip). Komt ie:

Beste Henk,
Ik vergeet bij ieder telefoongesprek steeds met je te spreken over Jan van Geen. Vandaar dat ik het nu even mail opdat ik het niet weer vergeet. Henk, ik heb de laatste weken goed nagedacht hierover, maar ik ga geen gesprek aan met de heer Van Geen. Zoals ik je al eerder meldde ben ik Bernadette beu en Geeris ook. Ik heb deze mensen altijd geholpen en altijd stank voor dank gehad. Zoals je weet ben ik een emotioneel mens en schaden dit soort teleurstellingen mijn stemming en gezondheid. Wat de heer Van Geen betreft: ik ken de beste man niet en ik wil zeker niet tussen het prille geluk van hem en Bernadette zitten. Ik wens hem een gouden toekomst met haar en daarbuiten ben ik momenteel veel te druk met mijn eigen ellende en toekomst. Ik hoop dat in eerste instantie jij, maar ook de heer Van Geen daar begrip voor hebben.

Blijkbaar wilde Henk onze door zijn “vrienden” en zijn bank (Van Lanschot) de bietenberg opgedreven Lagendijk zakelijk aan jonkheer Van Geen koppelen. Maar die zag dat niet zitten. Vooral vanwege de ontluikende liefde tussen de jonkheer en Bernadette Vehmeijer, die tabak had gekregen van de strapatsen van haar echtgenoot, Leo Geeris. Ook al geen onbekende in het wereldje van Evi (1). Jonkheer Van Geen is pas sinds kort in het licht van onze koplampen verschenen. Dankzij een foto waarop hij staat afgebeeld in lange korte broek in de slipstream van prins Claus en Frits Salomonson tijdens een aflevering van de Vierdaagse van Nijmegen in de jaren zestig (1). Over ome Leo en tante Bernadette hebben wij in het vrij recente verleden al heel wat in de etalage gemieterd. En mooi was anders. Daarom is het misschien wel eens leuk om iets liefdevols over “ons soort mensen” te schrijven. Maar het blijft uitkijken geblazen, want voor je het weet rijden ze je in de berm. Met een oldtimer of zo. Stay tuned (JP).

(1) Zie bijvoorbeeld aflevering 7 en 8 van onze serie Shredder
(2) Zie aflevering 46 van de serie “Skenes vanachter de coulissen”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 januari 2019
Vrienden onder elkaar