Skip to main content

Vrienden onder elkaar (033)

21 september 2018

Over Roeland Voerman gesproken. Het nominale baasje van vastgoedoutfit Fortress en primus inter pares van Fred Developers, die wij in de vorige aflevering voor de bumper kregen. Onder andere door een geruchtmakende deal met avontuurlijk ondernemer Jaap de Bode en zijn innige connecties met de kwootjerijk geworden handelaar in electronische frutsels Michel Perridon en Reinout Oerlemans, de ouwe buurtgenoot van Tom Cruise. Naar aanleiding daarvan kregen wij van een trouwe lezer een heavy meeltje. Die verwees ons naar twee artikelen in het dagvod AD van eind juni, waarvan er helaas nog maar een goegelbaar was. Dat was deze. Voornoemde, licht uit zijn voegen geraakte lezer kwam in verband daarmee tot de volgende drie vragen. Kwootje. Komt ie:

"1) Hoe is het in Hubbardsnaam mogelijk dat een gemeente Stichtse Vecht een projectontwikkelaar in de arm neemt, die op kosten van de samenleving een schuldenlast van meer dan 270 miljoen euro bij de door de overheid gesteunde banken heeft achtergelaten?
2) Hoe is het in Fredsnaam mogelijk dat dezelfde banken deze projectontwikkelaar gewoon weer financieren na zijn frisse herstart met Fred Developers BV?
3) Waarom doen Justitie cq. de FIOD alsook de Rotterdamse curator Carl Hamm niets, terwijl die laatste toch in zijn 133 verslagen keer op keer constateert, dat er sprake is van paulianeus handelen bij de faillissementen van de heer Voerman?

Nou kunnen wij die vragen doorkabelen naar de desbetreffende instanties en curator Carl, maar het beroerde van pijlers van de democratische rechtsstaat is dat ze nooit knappies reageren op vragen uit de samenleving. Een staat binnen de staat? U zit er niet ver naast. Stay tuned (JP).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 september 2018
Vrienden onder elkaar