Skip to main content

Vrienden onder elkaar (029)

22 juni 2018

Het was berengezellig woensdagavond. In het Driebergse Wapen van Rijssenburg. Recht tegenover het Rijssenburgse pleintje. Betere plek voor een gezellig samenzijn van de VVD-Club van Honderd is nauwelijks te vinden (1). De aanleg van het pleintje zou namelijk zijn bevolen door een echte Europeaan: Napoleon. Nee, niet Dion Bartels (2). De echte. De top van de gezelligheid werd bereikt toen het dumb-dumber-duo Hans Kaiser en Frans Heideman foto's lieten rondgaan van hun recente expeditie naar de petoet in Heerhugowaard. Daar hadden zij de tijdelijk in dat etablissement ondergebrachte, uiterst liberale Evert Kroon en Ton Hooijmaijers voor de eeuwigheid geportretteerd (3). En dat was lachen natuurlijk. Evert zou bij die visite nog hebben geroepen dat ie in oktober ook weer van de partij zou zijn. Rijkelijk optimistisch zou je zeggen, gezien de uitgedeelde straf. Maar misschien heeft Evert ergens een deal gesloten of een pre-deal. Per slot hebben we het hier over de VVD. Trouwens, Hans en Frans zijn ook geen onbevlekte jongens. Zo staat het befbestaan van vriend Kaiser momenteel stevig op de tocht door akkefietjes uit het Kroonverleden. De curatoren die zich bezighouden met de bietenberg van deze stenenstapelaar hebben namelijk een klacht ingediend tegen diens befkantoor, Kaiser Advocaten. Kwootje uit het faljissementsverslag van 22 mei jl:

Curatoren hebben onderzoek gedaan naar diverse transacties met en betalingen aan Kaiser Advocatuur BV, Thokat BV en de maatschap Kaiser Advocaten in het zicht van faillissement. Zij hebben een klacht ingediend bij de deken over de gedragingen van mr. Kaiser. Curatoren hebben inmiddels een regeling met mr. Kaiser getroffen ter zake van deze vorderingen. De boedel van Kroon Vastgoed BV heeft het overeengekomen bedrag van 95.000 euro ontvangen”.

De waarschuwende slogan “Befje, befje, blijf bij je leest” is zeker van toepassing op Hans Kaiser. Om zelf als bef stenen te delen met een cliënt als Evert binnen een van diens BV's (BMK Beheer) is niet aan te bevelen. Maar hij deed het. Die stenen zouden overigens afkomstig zijn uit de zogenaamde Blizzard portefeuille van de bij ons zo langzamerhand populair wordende Roeland Voerman, die zowel bij de aankoop als het doorstoten ervan gebruikmaakte van de diensten van de inmiddels afgedreven notaris Michel van Agt, een leerling van wasbaas Eldering (4). Bizar, hoe al dit ongerief zich nou juist bij die zo keurige VVD Club van Honderd naar binnen heeft weten te wurmen. En dan hebben we het verder nog niet eens gehad over Fransje Heideman. Volgende keer. Stay tuned (JP).

(1) Voor een eerder bericht over deze nogal bezoedelde club zie aflevering 26 van deze serie.
(2) Over Dion kunt u via onze onvolprezen zoekmachine de nodige openbaringen aantreffen.
(3) Beide avontuurlijke liberalen komen prominent voor in onze annalen.
(4) Zie voor notaris Eldering (rip) eerdere afleveringen van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 juni 2018
Vrienden onder elkaar