Skip to main content

Verlengen, met strafschoppen na (020)

31 mei 2019

Wie zal er nou het eerst zijn met de droeve mededeling, over twee weken? Is het op 15 juni de KNVB die meedeelt dat de jonge Jordania door de bond definitief niet geaccepteerd kan worden als hoofdgeldschieter van de FC Den Bosch? Of is het de club die de eer aan zichzelf wil houden en omroept dat het kwaad al is geschied en men in de Vliert de boeken en de deuren sluit?
De nood bij de FC is zo hoog gestegen dat men weer aan het bedelen is geslagen: business as usual en terug naar de sappelpraktijk van de pakweg vijf voorbije seizoenen. Houtje-touwtje-gedoe dat aan het eind van de zomer toch zal resulteren in in de ring geworpen handdoeken en bloed, zweet en tranen om noppes vergoten. Bij de bond heeft men zo zijn eigen problemen: veel grotere clubs als FCDB staan op omvallen.
In Breda en Kerkrade is de stormbal gehesen. NAC en Roda JC, twee clubs die werden geacht ‘too big to fall’ te zijn, hebben miljoenen nodig om in augustus aan de start van weer een seizoen profvoetbal te kunnen verschijnen. Roda is altijd van een geldschieter afhankelijk geweest: de legendarische suikeroom Nol Hendriks ging er mee door tot zijn dood. Zijn beoogde opvolger, uit Rusland, zit in Zwitserland een gevangenisstraf uit. Het kan dus altijd erger als met de Bossche Jordania.
Zo is met het binnenhalen van min of meer louche eigenaren de bodem onder het professionele voetbal weggeslagen. Clubs kunnen zichzelf niet meer bedruipen, de markt is opgedroogd, de pyramide -een competitiestructuur waarin de top wordt gevoed door de bodem- is nooit tot stand gekomen, het mooie maar natuurlijk eenmalige succes van Ajax heeft weer meer zand in de machine en in de ogen van de watchers gestrooid.
In het Bossche vlucht men in de leugen. De houders van een seizoenkaart kregen begin deze week een email van Danny Verbeek. De sleetse aanvoerder van de ploeg vond het een prachtig seizoen en vroeg aan de ontvanger om de seizoenkaart te verlengen. Natuurlijk had Danny een mooi lokkertje in de aanbieding: een tientje korting indien de kaart voor die magische datum van 15 juni wordt verlengd. Van verlengen is evenwel helemaal geen sprake. Danny verkoopt lulkoek.
Het mooie pay-after-play systeem, nog ingevoerd door de voor-Georgische marketingman Roel van der Krabben, is stilzwijgend in de Dieze gekieperd. Houders van die kaart, die vijfendertig piek aanbetaalden en daarna per zege of gelijkspel tien of vijf euro betaalden, kunnen hun kaart niet verlengen, alleen maar vervangen door een traditionele twintigrittenkaart waarvoor men bijna tweehonderd euro in een mep moet dokken.
Zo eindigt de FC Den Bosch waar het dit seizoen begon: in de Leugen en Bedrog-divisie…

(JoopFinland)

JoopFinland
Een grote familie, daarover hebben ze het bij FC Den Bosch wanneer ze hun eigen bedoelen. Eigen familie lekker naaien dan, zullen ze bedoelen. Want de open dag voor het nieuwe seizoen met een gratis oefenpot tegen Sparta, werd opeens verplaatst 'op verzoek van de fans' en niet meer zo gratis. Toon mij die fans en ik geloof in het gebral van voorlichtster Esther Bal...

En neem nu Sam Kersten, de geblokte verdediger. Betrouwbaar, slim, gedegen, nooit ongevraagd zijn tetter open, niet tegen de scheids en niet in de pers. Krijgt een droomaanbod van PEC, mag weg voor 4 ton, naar de eredivisie waar ie als een van de weinige Bosschenezen thuishoort. Maar ja, opeens is Kakkia al eigenaar van alles en iedereen in de Vliert en die wil hem zelf verkopen. Naar Turkije waarschijnlijk, of naar de tweede divisie in Schotland of Zweden... Weg toekomst van Sam en wat doet de familie? Eigenlijk niks, want ja iedereen ging toch staan voor Jordania toen de dronken mob op de M-Side daarom riep...?

JoopFinland
...en zou FC Twente-praeses Paul van der Kraan nu woensdag ook voor het hekje verschijnen wanneer Kakki zijn poen terugeist...?
JoopFinland
Wil Boessen, de vleesgeworden loyaliteit uit Broeksittard, wachtte lang met het geven van een verslagje van zijn ontslag. Staat in het Eindhovens Dagblad want in het Braboblad staan ze nog steeds in het gelid voor Kakkie en zijn zakkenwassers Schouten, Ruijsch en Van der Kraan. Boessen noemt de 'familie' laf. Ouwe advocaat kwam hem aanzeggen dat ie zijn biezen kon gaan pakken. Mafia dus. Of niet, want die is niet laf...
JoopFinland
Bij Roda pakken ze het anders aan. Daar werd gister de beoogde nieuwe eigenaar het stadion uitgezet... Door de harde kern...
https://www.vi.nl/nieuws/fans-jagen-beoogde-roda-eigenaar-het-stadion-uit?utm_source=vi_nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=2019928&utm_campaign=nieuwsbrief_vinl

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 mei 2019
Verlengen, met strafschoppen na