Skip to main content

Verkiezingen Hongarije waren referendum over oorlog tegen Rusland

04 april 2022

Maandenlang werden we in de media bekogeld met verhalen over een aanstaande 'regime change' in Hongarije. Om de huidige regering in Boedapest te toppen had de volledige oppositie,van links tot rechts in het Hongaarse Parlement, de rijen gesloten om 'Poetin vriend' Orban te verwijderen en mee te gaan in de oorlogspolitiek van Brussel en de Navo.
Daarom waren deze verkiezingen een referendum over oorlog tegen Rusland. Een referendum dat in de andere lidstaten van de EU ook moet worden gehouden!
Bijvoorbeeld de nieuw aangetreden "linkse" regering in Duitsland die met haar mandaat van de kiezers kon besluiten tot het leveren van aanvalswapens aan Kiev. Zou als er in Duitsland nu verkiezingen werden gehouden deze oorlogszuchtige combinatie (de Groenen zijn kampioen oorlogstaal) een meerderheid behalen? Het valt te betwijfelen. Met name in de voormalige DDR bestaat weinig animo voor oorlog tegen de voormalige 'bezetter'. En in de voormalige Bondsrepubliek Bonn moet ik het ook nog zien.
Mogelijk lopen de verkiezingen in Frankrijk deze maand ook uit op een soort referendum over oorlog tegen Rusland. Gezien de oorlogszuchtige taal van Macron aan de vooravond. Hij denkt hier juist de presidentsverkiezingen mee te winnen. Aan de Fransen om zijn ongelijk te bewijzen.
Ook wij en de bevolking van de andere lidstaten van de EU zouden de agressieve Navo-opstelling onderhevig moeten maken aan volksraadpleging.
Een referendum over wel of geen oorlog tegen Rusland.
Dit heeft NIETS te maken met de aarsconservatieve opvattingen van Orban's Fidesz partij. De Hongaarse bevolking had geen keus: een stem op de oppositie betekende een stem voor oorlog.
Hebben wij en de andere EU-landen soms 'democratisch' gekozen voor oorlog? Netzomin als we ons ooit mochten uitspreken over de Amerikaanse kernwapens op ons grondgebied. In ons gelijkgeschakelde land, met een volledig gelijkgeschakelde pers (1984 in 2022) doet men net alsof. De door de corona-politiek van Den Haag murw gemaakte bevolking (mondkapje op - mondkapje af; nog een volstrekt waardeloze booster erbij tegen omicron; anderhalve meter en nu weer klefkezen etc.) werd zo klaargestoomd voor oorlog. Die als 'de Corona oorlog' de geschiedenis in zal gaan als het geen Derde Wereldoorlog wordt.
Allemaal de verwarming een paar graden lager voor Oekraïne. En de broekriem aanhalen 'met z'n allen', van het koningshuis tot de Haagse elite. En maar hopen dat Wo3 uitblijft en Poetin aan kanker sterft ("dan is alles opgelost" en sluiten de Russen ons in de armen) of Zelensky de Rus verslaat.
Volgens onze 'vrije pers' staat dat te gebeuren. Nog even koukleumen en hetisgebeurd. De overwinning is zeker.

Natuurlijk wordt de aanstaande wereldoorlog niet aan volksraadpleging onderworpen. Netzomin als de vorige. Want het zou een overwinning opleveren voor wie zich tegen deze aanslag op ons door de VS durft uit te spreken. Nee we noemen geen namen.
Nederland zou geen keus hebben. Voorzichtig begint het Haagse oorlogsfront onderworpen te worden aan twijfel. Moeten wij honger en kou leiden om Oekraïne te helpen vechten tot de laatste man? Onze welvaart opgeven voor 'democratie' in Oekraïne? Waar het spreken van Russisch (de moedertaal van meer dan 30% van de bevolking) is verboden maar SS en runetekens in het leger niet? Zo'n democratie?
Het heeft niets met de verwerpelijke opvattingen van Fidesz te maken, maar ook ik zou in Hongarije op hen hebben gestemd. Iedere andere keuze betekende een keuze voor oorlog. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2022