Skip to main content

Telekommer (001)

08 april 2017

maandag 19 december-2011
Denk je net "das war einmal" komt een formidabele ouwe affaire toch weer bovendrijven. Bij onze oosterburen. Daar hebben een paar jurken van het OM vier hoge boorden van de Commerzbank plus een Deense bef op hun verlanglijstje gezet. Ze zouden betrokken zijn geweest bij het stiekem beheren en daarna de stiekeme verkoop van aandelen in allerlei westerse telecombedrijven, die in Rusland ruim baan kregen na de machtsovername van Borrel Yeltsin. Die aandelen zouden het eigendom zijn geweest van Leonid Reiman. Een ouwe gap van Vladimir Putin, die als minister van telecommunicatie de staatseigendommen op dat terrein overhevelde naar voornoemde westerse bedrijven. U voelt hem? Juist. Ging in totaal om 150 meloen euro en daar kan je best een leuke datcha van laten optrekken.
De Deense bef die als frontman voor Reiman zou hebben gediend is Jeffrey Galmond. En die kwam samen met Reiman en onze eigen John Deuss in deze context op 10 december 2006 al eens bij ons voorbij in dit artikeltje. Ja, ja, dat waren nog eens tijden. Je zou er nostalgisch van worden. Maar wat wil je aan het eind van het jaar.
De Duitse O&M-jurken zijn van plan om ook Leonid aan te klagen. Zal wel blijven steken bij de Oder Neisse-linie, maar een nieuw gezelschapsspel is nooit weg. Bleib angeschnallt. Es folgt noch viel mehr Schweinerei.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017