Skip to main content

WC Papier

vrijdag 5 september-2014
Hoe vaak komt het niet voor dat iemand van het werk iets meeneemt naar huis. ‘t Gaat dan vaak om paperclips of pennen of WC papier. Zoiets gebeurde ook bij het Landeskriminalamt (LKA) in de deelstaat Thüringen. Daar verdwenen met grote regelmaat rollen wc papier. De schoonmaaksters begonnen te klagen over dat verdwijnen en ja dan moet er wat gebeuren. Nou ben je politie of je bent het niet, dus wat te doen? Toiletrollen bij de chef halen en terugbrengen? Undercover op het toilet? Toiletpapier met kleurstof? Lastig te checken. Dan maar de moderne middelen inzetten.
Een camera monteren bij de opslag van de rollen en een sluis (zoals op Schiphol) installeren, speciale etiketten plaatsen op de rollen wc papier (zodat alarm kan afgaan). Dan maar wachten, maar wat er ook gebeurde, geen gepiep. Vervelend, ook al omdat die sluis alleen al 3000 euries kostte. ‘t Werd nog vervelender toen een journalist lucht kreeg van die operatie wc rol en een artikel hierover schreef in de regio-pers.
Schuim op de monden van de top, want nu werden echt alle registers opengetrokken. Het “lek” moest gevonden worden en met een beschuldiging van “Geheimnisverrat” kun je veel. Er werd snel een kandidaat gevonden, een agent die bekend was met de journalist. En dan worden achtereenvolgens ingezet: disciplinair onderzoek, strafrechterlijk onderzoek, een aanvullend veiligheidsonderzoek (waarbij alle gegevens van de verdachte bij diensten als Inlichtingendiensten, veiligheidsdiensten, alle politiediensten worden opgevraagd). Gezocht wordt onderandere naar mogelijk alcoholisme, schulden, psychische aandoeningen. Niks gevonden, dan maar een huiszoeking. Helaas voor het LKA gaf het gerecht daar geen toestemming voor, want er was slechts sprake van vermoedens, geen harde gegevens. Dus in hoger beroep, want ja Geheimnisverrat hè. Ook daar werd het afgeschoten, zodat de hele operatie gestopt is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen