Skip to main content

Van het een komt het ander

22 mei 2015

In Athene zetelt de EU controle-commissie die tot taak heeft ervoor te zorgen dat Griekenland zich aan “de afspraken” houdt wat betreft bezuinigen en privatiseren. Het alternatieve blad Hot Doc uit Athene wist de hand te leggen op de correspondentie tussen de Griekse regering en hun Brusselse bazen.
De controle-commissie staat onder leiding van twee duitsers: Matthias Mors en Klaus Masuch. Zij adviseren de Griekse regering hoe ze het parlement kan omzeilen om zo de maatregelen te nemen die nodig zijn. En onderhands worden de wereld van kerk, media en kunst gemasseerd om zich toch vooral te bekennen tot de EU en het bezuinigingsbeleid. Opname in Duitse netwerken wordt geregeld en zo worden de spraakmakende “meningsvormers” kaltgestelt. Voor de duidelijkheid: die massage gaat vooral in de vorm van geld (projecten) uiteraard. Het geheel staat in de boeken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn onder code nummer 0502. De eerste groep omgekochten bezocht op 15 december Berlijn.
Nu zijn er komend weekend verkiezingen in Griekenland en de “linkse” Syriza maakt kans om te winnen. Binnen de marktconforme democratie zou dat een probleem kunnen geven. Grexit of niet is daar de vraag. Ondertussen wordt een oud stokpaardje van de zolder gehaald: Duitse wiedergutmachung voor de 2e wereldoorlog. Immers 520.000 Grieken verloren het leven dankzij de bezetting, schade aan personen en zaken wordt geschat ver boven de 100 miljard euries te liggen. 
Duitsland heeft nooit schuld betaald, wel heeft Berlijn aangeboden om de joodse gemeenschap in Griekenland te “verzoenen”. Dat wil niet zeggen betalen want dat zou schuld bekennen zijn. De joodse gemeenschap van Thessaloniki heeft in 2014 een klacht ingediend bij het Europese gerechtshof in Straatsburg om financiële genoegdoening. 
Probleem voor Duitsland is dat een nieuwe Griekse regering niet alleen de “schuld” van Griekenland zou willen wegstrepen tegen de schuld van Duitsland, maar daar nog financieel beter van worden ook. En ja, na de Grieken zouden de Italianen aan de Berlijnse deur kunnen kloppen, want ook daar zijn Duitse moordcommando’s actief geweest. Juridische procedures tegen Duitsland zijn toegestaan was een recente uitspraak van het gerechtshof in Rome. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2015