Skip to main content

Tonino no (004)

01 april 2017

dinsdag 1 augustus-2006
Da’s zeker een spraakmakende zaak die de IKON vanavond op de buis pleurt. Oké, OM-bef Joost “Uppercut” Tonino vond een prille boy niet te versmaden. En ja, de crimefighter had per ongeluk wel wat softe kinderporno gedownload op zijn pc, voordat hij hem bij de vulles zette wegens mankementen. Maar voor de keiharde pedoscènes die later door Peter R. Kuifje ook op de harde schijf werden aangetroffen, was Joost niet verantwoordelijk. Die waren er door een andere onverlaat bijgezet om de zaak wat aan te dikken. Aldus procureur generalissimo Harm Brouwer. Ze hadden nog wel gesnuffeld naar de dader, maar die lag op het kerkhof. Of de belt.
Nou, laten we nou maar aannemen dat Harm de waarheid spreekt, anders wordt het nooit wat.
Blijven we toch zitten met de vraag welke onverlaat deze stok tussen de benen van Joost heeft gestoken. Dat moet toch iemand geweest zijn die een pesthekel aan hem had. Misschien wel iemand die door Joost op de huid werd gezeten (juridisch, wel te verstaan). Een van de onderzoeken die onder leiding van Tonino stonden was dat tegen Taxi Centrale Amsterdam.
En oh boy, hoe kwam die afgedankte compu in het bezit van de wereldberoemde speurder-journalist in Nederland? Ja, inderdaad, via een bijdehante taxichauffeur, die de verrassende rol van morgenster vervulde voor het huis van vriend Joost en vervolgens de ouwe draaidoos afleverde bij de voormalige gabber van Cor van Hout. Een chauffeur, die naar verluidt tot de kleine clan van de inmiddels ook al bij de vulles gedeponeerde TCA-directeur Grijpink behoorde. Voelt u de fijne nuance?
Ergens in dat korte circuit is er dus volgens Harm Brouwer met de harde schijf geknoeid om het item voor het programma van Kuifje wat geiler te maken en Joost een extra zetje te geven.
Of Kuifje daar weet van heeft gehad vertelt Harm’s story niet. Maar die uitzending scoorde wel. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017