Skip to main content

De bom

donderdag 8 augustus-2013
Als je je hart kon vasthouden dan hield je nu je hart vast. Homeland Security, het jongste boompje in het enge Amerikaanse veiligheidsbos, gaat zaterdag een oefening houden in Chicago. Om te kijken of de hulpverlening netjes is geregeld als er in of (hoog) boven die stad een knoert van een atoombom tot ontploffing wordt gebracht. Als u het ons vraagt was Detroit een betere keuze geweest, maar u vraagt het ons niet. New York en Boston waren ook een leuke keus geweest, maar daar is al eens geoefend. En Oklahoma City ligt gek genoeg nog iets te vers in het geheugen om opnieuw als plofkip te dienen.
Die oefening is trouwens niet de enige activiteit die Homeland in zijn programmaboekje heeft geramd. Deze sterk aan oom Adolf's Reichs Sicherheits Haupt Amt herinnerende instantie heeft namelijk ook gemeend een soort van staat van beleg te moeten uitroepen in een grensstrook van pakembeet 150 kilometer, die het hele grondgebied van de USSA omvat. Komt nog bij, dat het federale agentschap voor voedselhulp bij ongelukken de grote jongens van de hapklare brokkenindustrie heeft verzocht om op zeer korte termijn een zo groot mogelijke voorraad van hun lekkernijen aan te leggen. Gevoegd bij dat geëtter in Jemen en omgeving en het leeghalen van hun ambassades in baardgebieden en we zien met verlangen en vertrouwen uit naar komend weekeinde (1). Als de ellende maar niet voor zondagavond acht uur uitbreekt, want we willen wel met het bord op schoot zien welke boys na de scherts van René van der Gijp uit de materiaalkast komen. Spannend hè?

(1) En nou maar hopen dat ze alle rondslingerende documenten en hun computers in veiligheid hebben gebracht. Anders komt de Guardian weer met een zootje shit aankakken, terwijl we de vorige hoop nog niet eens hebben verwerkt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen