Skip to main content

Uitverkoop (009)

15 juni 2015

Dit stond vanochtend op de site van het Financieele Dagblad. Mag je uit opmaken dat het OM in maart 2014 in ieder geval op het landgoed Bolenstein beslag had laten leggen. Nadat in februari van dat jaar het vonnis van vier jaar brommen door de Hoge Raad was bevestigd. De vroegere gezel van Neel Kroes zou ondermeer 17 meloen van Willem H. te A. door een wasstraat hebben gehaald en dat mocht niet. De vraag waarom die poen dan niet gewoon door de vertrouwde was- en spoelinrichting van het in Zwitserland gevestigde Cantrade werd gehaald bleef buiten beeld (1).
Hoe dit zij, ondanks dat beslag liet de in Frankrijk uitziekende JDP in augustus 2014 zowel Bolenstein als de Euromast in de etalage zetten bij het Zwitserse consultancybedrijf Equilibrium. Mocht je belangstelling hebben dan moest je de Nederlandse intermediair Bernard Sternfeld effe bellen. En als je belangstelling serieus was kon je als je Sternfeld mag geloven worden rondgeleid door de eigenaar zelve. Hoewel de tijd drong, want in september werd die voor zijn tijdelijke retraite in Nederland terugverwacht. De maand verstreek en de tijd ging in. Dat vormde kennelijk geen aanleiding om het betrokken vastgoed uit de etalage bij Equilibrium te halen. Maar wat in een goed vat zit...
Nog een onbeantwoorde vraag: waarom klopte JDP bij Bernard Sternfeld aan? Dat suggereert dat zij elkaar moeten hebben gekend. Even snuffelen naar Bernard in een Zwitserse databank en je stuit op een rijtje ondernemingen die Bernard in de loop der jaren heeft versleten. Zijn laatste in dat rijtje was Fibema AG, waar tussen maart 2009 en april 2014 de Duitse ondernemer Markus Waldvogel de scepter zwaaide. Tot Bernard zijn entree maakte en Fibema AG in de maanden daarna plechtig naar het mortuarium begeleidde. Gebeurt vaker. No sweat. Maar die meneer Waldvogel was bad news. Hij was namelijk betrokken bij de zogenaamde Wiener Karussell, waarbij via een call center in Kosovo mensen een abonnement werd aangesmeerd waar ze geen behoefte aan hadden, maar waar ze ook niet van af kwamen. Voor de liefhebbers bij deze een fris doorkijkje. En tegelijkertijd een alleraardigst achtergrondje bij het artikel in het FD van hedenmorgen. Helemaal gratis. Rondje van de zaak.

(1) Zie voor het Cantrade-netwerk een vloedgolf aan info op onze sites. Inclusief Delco BV, dat wij op 4 september 2002 al uit de kofferbak dumpten in de serie IJ, IJ. Reacties? Je gelooft het niet: nul. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 juni 2015