Skip to main content

Van Nairobi naar Conakry (001)

01 april 2017

woensdag 2 oktober-2013
Het was bij de eilie in Nairobi misschien nog niet zo helder als heldere kibbesoep, maar bij de narigheid in Conakry, de hoofdstad van het delfstofrijke Guinée, had je geen spekseever nodig. Uit recente officiële speurneusdocumenten blijkt namelijk, dat vier Israëlische spierballen hebben geprobeerd om daar de eerste parlementsverkiezingen na de militaire coup van 2008 te versteren. En president Alpha Conde een kalashnikov tussen zijn benen te steken.
Het kwartet kreeg bij zijn subversieve activiteiten assistentie van Franse en Zuidafrikaanse gabbers. Die activiteiten waren erop gericht om Conde's polletieke tegenstanders met spiegels en kralen te bewegen om aan de vooravond van de verkiezingen heftig de straat op te gaan. De spierballen gokten erop dat de handhavers zich dan genoodzaakt zouden zien om naar de wapens te grijpen. In de stofwolken die daarbij zouden ontstaan konden zij vervolgens de president en zijn getrouwen een koppie kleiner maken en de oogst binnenhalen.
Het plan leed schipbreuk. De verkiezingen gingen afgelopen weekend gewoon door en de partij van Conde nam de gladiolen mee naar huis. Niet in het minst omdat de buitenlandse onverlaten vorige week woensdag al in een kleine ruimte waren gemieterd op het eiland Casa. In afwachting van hun strafproces en/of onderhandelingen met hotemetoten van hun respectievelijke thuislanden. Want spierballen die dit soort geintjes uithalen hebben altijd baasjes elders in de wereld. En die baasjes hebben liever niet dat er allerlei onsmakelijke details worden geserveerd. Er is dus nog hoop voor de boys. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Van Nairobi naar Conakry