Skip to main content

Fast and furious (014)

27 februari 2017

woensdag 20 juni-2012
In Pakistan kon gisteren premier Gilani zijn bullen pakken. Hij bleef weigeren aan de eis van de jurken van het Hooggerechtshof te voldoen om een onderzoek te openen naar de irreguliere poen die president Zardari jaren geleden in Zwitserland zou hebben gestald (1).
Zover zal het niet komen met de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder. Maar er wordt wel degelijk een flinke bos hout aangesleept voor een vreugdevuur. Als ie namelijk vandaag niet met een hele zooi documenten op de proppen komt over de operatie “Fast and furious” (2), dan krijgt ie van de “parlementaire enquêtecommissie” die zijn neus in deze affaire heeft gestoken een “contempt”-plakker op zijn reet. En dat is voor een minister van Justitie in de USSA het begin van het einde. Als een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden achter die plakker gaat staan, dan kan Holder het schudden.
Zo vlak voor het uitbreken van de jubelende hihaheisa rond de volgende presidentsverkiezingen ook geen aanleiding voor Obomba om eens lekker losjes uit de bol te gaan.
Waarom maakt de betrokken commissie zo’n eilie? Nou, die is ervan overtuigd, dat Holder en naar alle waarschijnlijkheid ook zijn hoogste baas al in een zeer vroeg stadium volledig op de hoogte waren van de rampzalige leveranties van stevig wapentuig aan Mexicaanse onverlaten uit de snorkelwereld. To catch a thief… Alleen liep deze taktiek uiteindelijk zwaar uit de hand, want datzelfde stevige wapentuig werd ook ingezet tegen Amerikaanse handhavers. Met dodelijk gevolg. Kan deze week dus nog heel gezellig worden in Washington. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje “SGS” van 19 augustus 2003 (!).
(2) Op naar onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious