Skip to main content

Trump waarschuwt Assad

04 september 2018

De Amerikaanse president heeft zijn Syrische collega Assad in een tweet gewaarschuwd geen massale aanval op Idlib (zie de serie 'Erdo en Afrin') uit te voeren omdat dat op 'een humanitaire tragedie' zou uitlopen. Dat er geen tweet komt over de door de VS gesteunde 'humanitaire tragedie' van Saoudi-Arabie en de Golfstaten tegen Jemen is een wrange vaststelling. Deze tweet aan Assad is dan ook (zoals alles wat Trump doet) 'voor binnenlands gebruik'. Hij staat onder grote druk van DC om na 'een chemische aanval van Assad tegen zijn eigen bevolking' in een 1-2-tje met Mi5 en 'de Witte Helmen', Damascus te gaan bombarderen. Dit 'niet-ontplofte projectiel' (omdat het organiseren van deze 'same player shoots again' wereldwijd zoveel aandacht kreeg dat het nu teveel op zou vallen als het ook echt gebeurde) lijkt te worden ontmanteld al weet je natuurlijk nooit; zowel Macron als May kunnen een oorlog tegen Syrie (en Iran) goed gebruiken om de binnenlandse problemen te verzachten. Een leider die oorlog voert krijgt altijd het walgelijke volksdeel achter zich en ziet zijn/haar populariteit stijgen in de polls. 'Remember Thatcher & the Falklands'. Over Netanyahu hoeven we ook geen twijfels te hebben; hij bombardeert en liquideert 'op eigen houtje' alvast voor. 

De tweet van Trump is dus vooral om de Deep State-heyena's die hem beschuldigen van Poetin's poedel te zijn en bij voorbaat 'een hard optreden tegen Assad' eisten bij de 'aangekondigde chemische aanval' uit zijn nek te houden. De aanval op Idlib die hoe dan ook zal volgen (en daarna op Afrin) vormt inderdaad een groot humanitair probleem, omdat de jihadi's zoals ze in Aleppo en overal verder in Syrie hebben bewezen er niet voor terug te deinzen de bevolking als menselijk schild te gebruiken. Dat beseffen ook Assad en Poetin. Deze 100-000-den jihadi's en hun gezinnen (eerder overal uit Syrie in het kader van 'Astana' in bussen naar 'het afvalputje' Idlib gestuurd) moeten via Turkije naar Europa, dat hun strijd tegen Damascus bewapende en financierde, worden overgebracht, net als de KNIL-militairen uit Ons Indie met hun gezinnen naar Nederland; 'voor eigen veiligheid'. Daarvoor betalen wij immers Erdogan jaarlijks miljarden euri, om dat te organiseren. 
Tot nu was er ook een 'heengaande beweging' van strijders die via Turkije naar onze bastions van strijd tegen Assad werden gestuurd. Wij bewezen lippendienst aan het mantra 'Assad moet weg' en zij deden het vuile werk voor ons. Koppensnellen en martelen. Die stroom lijkt geluwd, na de matige resultaten van onze 'religieuze strijders'. De overlevenden van onze verloren strijd in het MO moeten gerepatrieerd. Een erekwestie.
Of er moet nog een omslag worden bewerkstelligd met een aanval op Iran. Maar het feit dat China, door Amerikaanse sancties getroffen, zich in Syrie achter Rusland schaart en (sinds de sancties! Total is weg) ook de grootse olieafnemer van Iran is, maakt de beweegruimte van het Westen een stuk kleiner. Zo heeft de isolationistische politiek van Trump de mogelijkheden tot oorlogvoeren van de Navo/Deep State ernstig gefrustreerd. (WK)   

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 september 2018