Trump-Kim (002)
De vragen van journalisten, na Trump's verklaring in Singapore waarin hij 'stopping wargames' aankondigde, de denucleariseringsovereenkomst met Noord-Korea, waren zeer agressief. De BBC en NYT eisten 'garanties' en uitten hun verbazing dat 'de moordenaar' nu plotseling 'getalenteerd' was geworden. Ze bleven ijzig.
Kernwapens zijn natuurlijk nooit de heikele kwestie geweest in Noord-Oost-Azië. Die zijn er (net als in het geval van Iran) door Deep State aan de haren bijgesleept om een onoplosbaar ('alleen met oorlog oplosbaar') probleem te creëeren dat de Korea's in de houtklem zou houden sinds de bestandsovereenkomst van 1954. De Korea-kwestie draait maar om één ding: Zuid-Korea is ondanks deze rem een van de economische tijgers van Azië geworden; Noord-Korea beschikt over rijke grondstoffen en goedkope arbeidskrachten: deze combinatie is dodelijk en vormt zo een geduchte rivaal voor zowel Japan als de VS. Met of zonder raketprogramma. Het is dus zaaks dat zo lang mogelijk te voorkomen. Vergelijkbaar met het MO, waar een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict en een herstel van de eeuwenoude handelsroute tussen Azië en Afrika ook een ramp voor de Westerse suprematie zou zijn. Daarom bestaan die conflicten; niet omdat Noord-Korea of wie dan ook een 'nucleaire bedreiging' zouden vormen. De enige nucleaire bedreiging vormen de VS zelf die (onder Truman) de bommen op Hiroshima en Nagasaki afwierpen en nooit het eenzijdig gebruik van kernwapens hebben afgezworen. De rest is flauwekul voor MSM.
Terug naar Trump en Kim. 'Symbolische waarde' wordt de ontmoeting in MSM toegedicht. Ze zouden het graag symbolisch houden, dat is zeker, en Deep State en al haar 'organen' zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Dat de deal mislukt. 'Trump heeft vooral een verwerpelijk regime gelegitimeerd' was de voorspelbare reactie van een 'links' ochtendblad. Nee, enthousiasme vinden we niet bij onze 'verlichte' denkers en commentatoren. 'Deze knieval voor een afschuwelijke dictatuur' van Trump heeft juist nog weer eens duidelijk gemaakt waarom ze allemaal van hem afwillen. Zij hopen op Pence: een ouderwetse christelijke houwdegen, zoals Clinton en Obama, voor wie vrede (in de Korea's of waar dan ook) geen woord was dat ze (buiten hun verkiezingscampagne) in de mond nemen. Trump is in zoverre al uniek als Amerikaanse president dat hij het niet alleen in verkiezingstijd over vrede (en goede relaties met Rusland; een afgeleide) heeft gehad, maar in het tweede jaar van zijn presidentschap een stap naar vrede zet die zonder precedent is in de Amerikaanse geschiedenis. Nog nooit boden de VS welke staat dan ook een vredesverdrag aan. Ze beoorlogden tot overgave op hun voorwaarden; 'that's the the American way!'
Bij het aantreden van Trump hadden MSM en onze vertrouwde politici al voor ons besloten: Trump is 'no good' en moet weg. Trump was daarvoor ook ideaal. De weerzin tegen zijn gouden kranen en 'grab them by the pussy' hoefde alleen nog te worden gegarneerd met 'plassex in Moskou' en 'sex met pornosterren' om voor een voortdurende ruis te zorgen, terwijl Openbaar Aanklager Mueller Trump op de achtergrond van zijn beoogde medewerkers ontdeed. Hiermee was gegarandeerd dat de beoogde ontspanning met Rusland (de kwestie waar het om draait in de VS-politiek sinds 1945) niet door zou gaan.
De operatie tegen Trump is een van de meest geslaagde van Deep State sinds de moord op Kennedy en het afzetten van Nixon. Niemand van alle 'politiek correcten' durfde het voor 'the Donald' op te nemen en nog steeds niet, ook niet na Singapore. Ze kunnen hun walging over de overeenkomst niet verbergen. Dan ben je grote klasse. Immers de afkeer van Trump is wat miljarden verbindt; op verjaardagsfeestjes was iedereen het sinds november 2016 'eindelijk roerend eens'; van GL tot VVD. Trump kon de mensen echt tot elkaar brengen.
Trump is in groot gevaar. Stel dat deze deal lukt. Stel dat het Amerikaanse publiek hem dankt voor vrede. Stel dat ze er dan nog meer van willen. Waar blijf je dan met Deep State. Hoe moet zo een oorlog tegen Iran verkocht worden. Trump moet nu echt weg voor het uit de hand loopt.
Het opzeggen van het Klimaatverdrag en de nucleaire deal met Iran geven natuurlijk alle redenen om aan Trump te twijfelen. Maar er is een verschil: het Klimaatverdrag en de Iran-deal waren van Obama. De Korea deal is van Trump, die zich presenteerde als de 'Anti-Obama' en op de teleurstelling over diens 'Hoop' (ze kregen Clinton) zijn overwinning baseerde. De kans dat Trump z'n eigen deal om zeep helpt is een stuk kleiner.
Waar de media het wel over eens zijn is dat de Singapore-deal een grote nederlaag is voor John Bolton, de veiligheidsadviseur die voorstelde Noord-Korea een 'Libië-behandeling' te geven. Natuurlijk is het mogelijk dat Kim als hij in alles tegemoet is gekomen net als Khadaffi wordt opgeruimd met een militaire actie. Maar de kans dat Trump dan zelf voordien al is opgeruimd lijkt me groter. (WK)
Laat Trump voor de vredesoptie van WOII kiezen en niet die van WOI. Wie is er verstandiger, slimmer? U mag het zeggen.