Skip to main content

Trump en Deep State (024)

19 december 2019

De dingen zijn niet zoals ze lijken te zijn. Maar in Nederland is dat minder van belang. Wij hebben 'belangrijker zaken' aan de orde van de dag. Houd u dus vast:

De VS zijn tot nader order de supermacht die beslist over oorlog. Over leven of dood voor miljoenen. Binnen dat land woedt een medogenloze strijd, niet om de macht (die is in handen van het MIC; Deep State), maar om het bestuur. Het profijt van de baantjes.
De pogingen van Deep State om Trump, die onverwacht in 2016 won, uit het Witte Huis te krijgen hebben ongekende neveneffecten: Fox news, een rechts commercieel tv-kanaal, wordt beschuldigd 'een Russische propaganda-zender' te zijn, op gelijke hoogte met RT en Sputnik, vanwege commentator Tucker Carlson. Voor de gemiddelde lezer, opgevoed met links en rechts, is deze kwestie wellicht een brug te ver. Door de 'linkse' Guardian (zie video) wordt Carlson beschuldigd racist te zijn omdat hij weigerde 'white supremacy' als groot gevaar te zien en zei: 'Every minute you're angry about race is a minute you're not thinking about class, which is ofcourse the real divide in our country'. Wauw. Klassenstrijd volgens Karl Marx. Oftewel: ras, racisme wordt gebruikt tegen klassestrijd door de heersende macht om de "rassen" te verdelen. Ik vrees dat hij gelijk heeft: niet de mensen zijn racistisch maar de instituties: de media, 'de volksvertegenwoordiging', het leger, de politie, de padvinderij, etc zijn racistisch. Deze 'ontsporingen' moeten Carlson, gehaat door Deep State om zijn anti-oorlogstandpunt, in de ogen van 'de goedwillenden' (oftewel wij 'de niet-racisten' in Europa) in diskrediet brengen. Al zien we hem natuurlijk nooit. Want allerlei Amerikaanse shit wordt door 'de gezamenlijke omroepen' over ons uitgestort, maar uiteraard geen Tucker Carlson. Dat zou gevaarlijk zijn. Zelfs de mensen hier zouden begrijpen wat hij zegt.
Carlson heeft zich in een aflevering van zijn show (zie video) 'ongelukkig' uitgelaten. Over Rusland uiteraard. Hij zei dat hij Rusland 'steunde' in het geschil met Oekraine. Dan zijn de rapen gaar, dat kunt u begrijpen. Ook al zei hij dat hij een grapje maakte om te provoceren, zelfs zijn trouwe kijkers geloven hem niet als hij dat zegt.
U zult zich de uitlatingen van Donald Trump aan de vooravond van zijn verkiezing tot president herinneren over Rusland en Poetin. Goede betrekkingen. Daar is weinig van terecht gekomen en we weten waarom: Russiagate en nu 'Oekrainegate'; de dreiging van afzetting.  We weten ook dat Trump (tot op heden) geen oorlog is begonnen of regime change heeft veroorzaakt, 'rocketman' Kim heeft ontmoet en bescheiden heeft gereageerd op de provocaties ("chemische aanvallen door Assad op zijn eigen bevolking") die hem moesten verleiden tot de oorlogen waar zijn 'linkse' voorganger Obama zich wel voor leende. Zijn toewijding aan zijn verkiezingsbelofte ('No more Regime Change') was opmerkelijk. Obama had ook van alles beloofd, maar bleek een bedrieger. Daarom werd Hillary het niet. Zie Abraham Lincoln's beroemde "Je kunt het volk tijdelijk bedriegen ... maar niet permanent'.
Europeanen willen het maar niet begrijpen: de Amerikanen hebben genoeg van oorlog. Na sinds WO2 continu in oorlog te zijn geweest en met nu nog Amerikaanse troepen over de hele aardkloot gelegerd. Het land heeft genoeg problemen binnenlands, zo vinden de mensen: kapotte bruggen, wegen en infrastructuur; armoede en misdaad. Ze zien de DUIZENDEN miljarden dollars kostende inmengingen in de aangelegenheden van andere landen als benadeling van zichzelf. En ze hebben gelijk. Dat wij meedoen en meebetalen aan de Navo-operaties in Irak, Joegoslavie, Libie, Syrie etc. kan ons geen moer schelen, want we voelen het niet in onze portemonnaie. We zien de bodybags slechts op tv. Onze laatste oorlog op eigen houtje was tegen Indonesie en dat hakt er nog steeds flink in. Kejje nagaan in de VS, met na een Vietnam-trauma nu Irak- en Afghanistan-trauma's. En afgedankte, slecht behandelde veteranen. De tragische clown Marco Kroon was niet genoeg om ons op andere gedachten te brengen over oorlog. De veteranen in de VS doen dat wel. Ze zijn anti-oorlogsactivisten.
Hier (zie video) geeft Carlson uitleg over hoe hij over Russiagate' denkt. Dan begrijpt u waarom ze van hem af willen 'op prime time' bij een van de best bekeken nieuwsprogramma's. Men zou moeten begrijpen dat Amerika echt anders is dan ons door de media wordt voorgespiegeld. Dat ze, in tegenstelling tot onze leiding, niet meer geloven in een 'frische und fröhliche Krieg'. Denk aan Groen Links in Afghanistan. U misschien nog wel; zij niet meer. Teveel armoede. Teveel doden.
En de meest linkse cabaretier van de VS, Jimmy Dore, verdedigt Trump tegen Deep State. Zo raar kan het lopen in de echte wereld, waar het om oorlog of vrede gaat. 'Links' Nederland geniet juist van wat Trump overkomt en kan niet wachten tot een 'normale' oorlogshitser als Hillary Clinton het overneemt. En van MSM, het bedrijfsleven dat drijft op oorlog tot Den Haag, ze zullen allen opgelucht ademhalen als de Donald weg is. De oorlogen en het kielzog volgen van de Navo heeft ons onze welstand gebracht meent Nederland, 'van links tot rechts'. Sinds we 'Indie' niet meer kunnen uitzuigen.
Als toetje 'hoe het kan verkeren' in de VS. In een dorp in Louisiana, diep Trump land, is sprake van een opmerkelijke gedaanteverwisseling: het rechtse gemeentebestuur is een kruidenierswinkel begonnen; zonder winstoogmerk. 'Socialisme!', stelt Jimmy Dore terecht vast.
Laatste nieuws: Democratische presidentskandidaat Tulsi Gabbard heeft geweigerd voor het afzetten van Trump te stemmen als enige Democratische afgevaardigde. Ze stemde blanco. Dit zal de haat in MSM tegen Gabbard tot nieuwe hoogte brengen. Gabbard is gevaarlijker dan ooit, omdat ze door 'de partijdiscipline breekt'. Ze bereikt ongebonden en Republikeinse kiezers. Dat wil Deep State niet hebben. Divide et Impera. (WK)

WK
Trump moet niet vergeleken worden met David Duke en Richard Spencer maar met zijn voorgangers Bush, Clinton en Obama. Die allen oorlogen begonnen.
WK
https://youtu.be/ozPpQjLf_

Tulsi legt uit waarom.

Reactie van Houcke zeer goede toelichting over verhoudingen binnen het Amerikaanse kapitaal.

stan van houcke
er speelt nog een factor mee. de macht die niet betrokken is bij hij het financieren van het militair-industrieel complex, maar het moet hebben van grote infrastructurele projecten, de bouwers en hun financiers, de bedrijven die bruggen bouwen of onderhouden, het electriciteitsnet vernieuwen, havens onderhouden, etc. al het geld dat naar het mic gaat, kan niet aan de infrastructuur worden besteed, met als gevolg dat de financiers van dit alles en de bedrijven die het uitvoeren, buiten spelzijn gezet. al decennialang.
Peter Edel
Nee, de dingen zijn niet wat ze lijken te zijn. In september jl. lieten de VS meer bommen boven Afghanistan los dan in welke maand over de laatste tien jaar dan ook. Dat is nog eens 'eindeloze oorlogen beëindigen'...
Peter Edel
Oh ja, dit nog.

https://www.businessinsider.com/alexandria-ocasio-cortez-fox-news-tucker-carlson-white-supremacist-2019-12

Als de keuze bestaat tussen Tucker Carlson en AOC dan weet ik het wel. Dit actueeltje van WK doet me echter vrezen dat het voor hem wat minder duidelijk ligt. Zorgelijke ontwikkelingen rond Kleintje Muurkrant. What's next? Een soort van lofbetoon op Richard Spencer of David Duke? Als het zo gaat kijk ik nergens meer van op...

Peter Edel
Toch nog even iets. Als Trump 'eindeloze oorlogen' wil beëindigen zou je verwachten dat hij stevig het mes in het defensiebudget zet. Ook om zo het militair industrieel complex een hak te zetten. Heeft hij dat gedaan WK? Niet dus. Het defensiebudget is onder Trump in een mate gegroeid die hem alleen maar tot de lieveling van het Pentagon en de wapenboeren kunnen maken. Om een vergelijking te maken: Obama wenste voor 2016 een kleine 600 miljard dollar. Trump stelt zich voor 2020 een kleine 750 miljard voor.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2019
Trump en Deep State