Skip to main content

Trump en Deep State (004)

21 juni 2019

Volgens de media heeft Donald Trump in de nacht van donderdag op vrijdag besloten om Iran te bombarderen als vergelding voor het neerschieten van een drone (enorm apparaat) 'boven internationale wateren', maar vrijdagochtend bleek hij hem te hebben afgelast. Het is duidelijk wie hem in deze actie hebben gepusht: Bolton en Pompeo. Deze vertegenwoordigers van Deep State dringen al decennia aan op militaire actie tegen Teheran. Net als de vazallen Israƫl en Saudi-Arabiƫ in het MO die staan te trappelen om mee te doen.
Wie hem er van af hebben gehouden is minder makkelijk vast te stellen, maar het is mogelijk dat Trump besefte dat dan het laatste restje van wat hem onderscheidt van Bush, Obama en Clinton zou verdwijnen en zijn herverkiezing in gevaar zou brengen. Uiteraard heeft het grootste deel van de wereld laten weten dat ze Washington niet zullen volgen. Zelfs Rutje in Den Haag zal niet warm lopen voor oorlog tegen Iran en dat wil toch iets zeggen. Een trouwere bondgenoot van de VS in oorlog en moord is toch niet denkbaar. 'De handel', u begrijpt het.
Het gaat natuurlijk om Rusland en China die militaire actie tegen Iran niet zullen accepteren zoals ze hebben aangegeven. Dat is het verschil tussen 1993 en nu, toen de Sovjet-Unie net onttakeld was, met de oorlog tegen buurland Irak. Of de tweede Golfoorlog van Bush en Blair. De wereld is veranderd. Ten nadele van Deep State. Maar dat maakt het ook zo gevaarlijk: als een gewond dier.
Voor een uitstekende analyse van wat er zou kunnen gebeuren als de VS alsnog tot spierballenvertoon overgaan en wat de opties zijn tegen Iran, zie hier.
De oorlogen tegen Noord-Korea en Venezuela gingen ook niet door. Daar moeten we moed uit putten. Het tijdperk van de onbeperkte mogelijkheden van de als enige overgebleven supermacht zijn voorbij. Al is dat in dit land natuurlijk nog niet doorgedrongen. (WK)

WK
https://youtu.be/xhpGXbVzUHs

Het scenario is: Israel valt Iran aan, de VS moeten dan wel volgen .... volgens senator Lindsey Graham.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 juni 2019
Trump en Deep State