Skip to main content

Baas boven baas (004)

17 januari 2017

woensdag 7 november-2012
Het is maar goed dat Mitt aan het kortste strootje heeft getrokken. Want het mag zo wezen dat in the Oval Office al eerder lieden huisden met een walking closet vol lijken, maar om er nou een traditie van te maken is wat overdreven. Mitt’s achilleshiel was de firma Bain. En dan met name de offspring Bain Capital. We maakten er al eerder melding van dat een paar naar Miami verhuisde Salvadoraanse grootgrondbezitters poen hadden gestoken in Mitt’s vehikel op de weg naar glory. Een van hen was de miljardair Ricardo Poma, die om de verveling enigszins het hoofd te bieden in Miami een vastgoedfirma in elkaar had gehangen: Transal Corp.
Ergens in 1986 werd in Nicaragua een vliegtuig vol wapens uit de lucht geschoten. Piloot Eugene Hasenfus wist zich te redden aan een lappie stof met een paar touwtjes, maar verder trof hij het niet. Hij viel in handen van de troepen van de democratisch gekozen Nicaraguaanse regering. En zong als een nachtegaal na een maaltje wurmen. De wapens bleken bestemd te zijn voor de stiekem door de USSA gesteunde rebellen. Eugene’s opdrachtgevers waren “Max Gomez” en “Ramon Medina”. Later bleken dat de schuilnamen te zijn van Felix Rodriguez en “Chi Chi” Quintero. Allebei heren met een verleden dat zelfs met een container Vanish niet schoon te poetsen was en geen onbekenden van pappa Bush, de toenmalige Amerikaanse vice-president. Een schandaal was geboren en ging de geschiedenis in als het Iran-Contra schandaal. Guns, drugs and rock’n roll.
Ja? En? Wat heeft dat te maken met onze Mitt? Awel,uit de aangetroffen documenten bleek dat Eugene in de slag was voor een paar door de CIA opgetrokken frontfirma’s. Die waren gevestigd op het adres van Transal, dat toen werd gepresideerd door Eduardo Poma, de broer van Ricardo. Voelt u de hoofdpijn komen? Bain Capital ging het daarna geweldig naar den vleze en haalde een jaar of tien een rendement van 170 procent. De Poma’s waren al loaded, Mitt was niet onbemiddeld maar maakte wel een inhaalslag. Nee, Obomba is ballen, maar Romney zou erger zijn geweest. God bless America. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017
Baas boven baas