Skip to main content

Ruudje goes nuclear

dinsdag 11 juni-2013
Goh! Die Lubje toch. Gaat ie ineens zeggen dat er op vliegveld Volkel nog een stelletje nucleaire versnaperingen liggen die allang over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Wat bezielt die man? In augustus 2005 liet hij al een paddestoeltje ploffen. Toen wees hij erop, dat de CIA in de jaren zeventig exact op de hoogte was van het het reilen en zeilen van Abdul Qadeer Khan. Abdul bezorgde Pakistan een atoombom. En de CIA gedoogde dat. Om allerlei geo-polletieke redenen die toen aan de orde waren.
Nou had Ruudje een pakkie Zeeuws meisje op zijn kruin, want in diezelfde periode probeerde hij vergeefs Zuid-Afrika verder te helpen op het nucleaire pad. Daar werd toen een parlementair stokje voor gestoken, maar gelukkig sprong Israël in dat vacuüm en bezorgde het apartheidsregime alsnog zijn eigen paddestoeltjes.
Maar hoe vaak moeten we het nog zeggen? Er was MEER. Een afvaardiging van het Nederlandse bedrijfsleven was ongeveer tezelfdertijd bezig met geheime onderhandelingen op Cyprus. Over de leverantie van verrijkt uranium aan een Palestijns/Syrisch/Iraanse combinatie, die werd vertegenwoordigd door sjeik Hassan Zubaidi en Rifat Assad, de oom van de huidige Syrische leider.
En Ruudje wist van zowel van hoed als rand (1).
De affaire bereikte geen critical mass. Ondermeer door het ingrijpen van de Mossad. En daarover voelen wij ons nog steeds heel belubberd. Kom op Ruud, wees een kerel en ga te biecht. Schoon schip. Zembla, National Geographic, de Volksfiets. Maakt geen flaus aus. Doe het.

(1) Zie de ongelooflijke serie “Lubbers en de Muzelmannenbom”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen